Publisert

Japanske båtmotorer i over 60 år

De første båtmotorene fra Tohatsu ble opprinnelig bygd for japanske yrkesfiskere med behov for solide, sterke og pålitelige maskiner som taklet ekstreme vær- og arbeidsforhold.

Tohatsu er den eldste båtmotorprodusenten i Japan, og presenterte sin første båtmotor i 1956 – for over 60 år siden.

Den første båtmotoren var en 1,5 hk luftkjølt to-takter, og gjennom de siste 60 årene har Tohatsu fortsatt å produsere nyskapende produkter med avansert teknologi og høy kvalitet på fabrikken i Komagene i Nagano-distriktet.

– Tohatsu utviklet raskt større og kraftigere motorer, med moderne og miljøvennlige løsninger. Den første firetakteren kom i 1998. Motorene opparbeidet raskt et ry som svært kraftige og driftssikre.

Ole Melbye, salgssjef for Tohatsu i Norge og Sverige

En komplett motorlinje

– De første båtmotorene ble opprinnelig bygd for japanske yrkesfiskere med behov for solide, sterke og pålitelige maskiner som taklet ekstreme vær- og arbeidsforhold, forteller salgssjef for Tohatsu i Norge og Sverige, Ole Melbye i Loxkel.

Loxkel er importør i Norge og Sverige og har over 40 års erfaring med Tohatsu båtmotorer.

– Tohatsu utviklet raskt større og kraftigere motorer, med moderne og miljøvennlige løsninger. Den første firetakteren kom i 1998. Motorene opparbeidet raskt et ry som svært kraftige og driftssikre, legger Melbye til.

BLID BÅTTUR: På en Terhi 445 passer det utmerket med en MFS Fourstroke 25 hk fra Tohatsu.

Tohatsu holder fortsatt denne råsterke posisjonen i markedet, og som en av verdens største og ledende båtmotorprodusenter tilbyr Tohatsu i dag en komplett motorlinje fra 2,5 til 250 hk.

En pioner innen båtmotor

Tohatsu leverer moderne, driftssikre og stillegående firetaktere, og fortsetter samtidig å produsere totaktere til land de etterspørres i. Ole Melbye er stolt over å jobbe med et merke med en solid historie som banebrytende pioner i markedet for båtmotorer.

– Tohatsu båtmotorer distribueres i over 100 land og alle motorene har kvalitetsstempelet ”Made in Japan”. Det har vært en viktig strategi som gjør at Tohatsu kan tilby solide og pålitelige båtmotorer som samtidig er rimelige i drift og innkjøp, sier Melbye.

tohatsu_750x422_1
KRAFT PÅ ALUMINIUM: En GeMi 700 med en moderne kraftpakke av en båtmotor på hekken, en BFT 250 hk fra Tohatsu.

Relaterte
artikler