Publisert

Høsten er kjøpers marked

Kan kjøp av MC på høsten være smart? Svaret er ja. Du kan spare flere tusenlapper. I denne artikkelen får du noen av svarene på hvorfor det er slik.

VFR1200Ftourer201302
KJØPERS MARKED er om høsten. Da får du mer for pengene og ofte en del utstyr med på kjøpet.

På mange måter er MC-markedet litt likt bilmarkedet. Det kommer nye modeller hvert år, med oppgraderinger og nytt utstyr. Og mange kjøpere er opptatt av å ha de siste modellene.

Forhandlerne er ivrige på å selge

Dette innebærer at forhandlerne er motiverte for å selge unna de syklene som de ikke fikk solgt gjennom våren og sommeren. For på den måten å rydde plass til de nye modellene som kommer inn for neste års sesong. Da må de tiltrekke seg kundene med gode tilbud og kampanjer, både på selve syklene og på utstyr.
 

Gode kjøp for utstyrsglade nordmenn

Når det gjelder utstyr skiller MC seg litt fra bil, i den forstand at norske MC-kjøpere stort sett er veldig glad i å oppgradere utstyret på sykkelen og gjøre den litt ekstra ”fet”. På høsten er det mange forhandlere som har tilbud på akkurat disse tingene, så som varmeholker, tåkelys, dobbeltstøtte, bagasjevesker eller –bokser, for å nevne noe.
 

Trygt og rolig for førstegangskjøperen

Høstmarkedet er et godt marked for flere typer kjøpere. Er du førstegangskjøper kan det være fint at markedet er litt roligere enn på våren, hvor det kan være kamp om de mest populære fargene. På høsten er det færre kjøpere om de samme varene, og selgerne hos forhandlerne har mer tid til hver enkelt MC-interessert. Du får rett og slett en roligere kjøpsprosess.
 
I høst kan du for eksempel gjøre et godt kjøp på 9 av Hondas modeller. Noen til redusert pris og på noen får du med valgfritt MC-utstyr fra Kellox, importøren av Honda MC i Norge, med på kjøpet. Dette er noen av modellene:

Honda CB1000R fra 173 990,-, få med valgfritt MC-utstyr for 12 500,-
Honda VFR1200X fra 219 990,-, få med valgfritt MC-utstyr for 15 000,-
Honda VFR800F fra 159 990,-, få med valgfritt MC-utstyr for 10 000,-
Honda ST1300 fra 234 990,-, få med valgfritt MC-utstyr for 15 000,-

Skaff deg den du har venta på

Er du en erfaren MC-entusiast som har lyst på ny sykkel, da bruker du ofte godt tid på å orientere deg i markedet før du finner fram til den sykkelen du har lyst på. Og siden du allerede har en sykkel fra før av har du god tid til å vente på at det gode høsttilbudet på akkurat din favoritt dukker opp.
 

Endelig råd til drømmeturen?

En del er også tidlig ute med å planlegge den store drømmeturen til neste år. Kanskje er målet å cruise nedover i Europa. På høsten kan du få såpass mye rabatt at du bestemmer deg for å rykke opp et hakk og kjøpe den store fine sykkelen du har drømt om i flere år?


Helt til slutt noe som er viktig å være klare over: Rabattene du kan oppnå om høsten holder i det store bildet omtrent samme nivå. Det skyldes at alle seriøse forhandlere ønsker å opptre ansvarlig ovenfor annenhåndsmarkedet. Hvis rabattene på nye sykler blir virkelig store vil de ødelegge for kjøpernes mulighet til å selge sykkelen sin videre til en god pris. Derfor vil du aldri kommer over helt unike tilbud som er røverkjøp uten sidestykke. Men mange gode kjøp, de er det flust av.


Er det en Honda motorsykkel du er ute etter så finner du kanskje din drømmesykkel blant kampanjemodellene høsten 2016.
Lykke til med høstjakta!