FJELLTUR 14.-16. JUNI

Yr hadde advart om dårlig vær og mye regn i flere uker, noe som burde skremme alle motorsyklister fra å dra på tur. På tross av skremsler møtte en blid gjeng på Roa fredag klokka 12, og som alltid veldig hyggelig å møtes igjen.

Positiv gjeng klare for tur

Vi tok veien på vestsiden av Randsfjorden og hadde en bedre lunsj på Dokka Camping. Ferden gikk videre oppover forbi Bruflat, Steinsetbygdi og Skrautvål mot Beitostølen.

Lunsj på Dokka

Fredagens rute kan du se her i Google maps.

Vi stoppet for en beinstrekk og bensinfylling noen mil før vi var fremme. Terje hadde observert at Hans hadde litt lite luft, og det stemte bra med at han synes sykkelen oppførte seg litt rart. Dette ble bekreftet av luftmåleren som viste 8 pund, litt snaut på en MC. Ved hjelp av Ståles gode kontakter, og en serviceinnstilt betjening, var sykkelen klar for nye mil morgenen etter, takk til Sebu bil & bensin AS.

Etter ankomst Beitostølen ble det inntak av knallgode hjemmelagde burgere på Bryggerihuset, en kul plass i en nedlagt bensinstasjon. God mat hyggelig betjening og et utall ølsorter, så her var det muligheter for å leske tørre struper. Stemningen var som alltid på topp i denne gjengen, skravling, latter og gode historier.

Etter en god frokost skulle vi i gang med lørdagens etappe. Siden værvarselet var fortsatt dårlig, og regn og tåke skulle prege dagen, ble lørdagen rute endret til en runde sørover. Ved god hjelp av Ståle som er lokalkjent fikk vi en fin tur, på en del nye veier. Vi kjørte en del på våt vei, men nesten ikke regn, utrolig nok. Tindevegen og Sognefjellet må vi da ha til gode til en annen sesong.

En liten strekk på beina

Lørdagens rute kan du se her i Google maps.

Tilbake på Beitostølen ble det en liten «skinndresspils» på Peppes, god stemning som alltid.

Dagens middag ble på Caféen, og for en middag. Ståle hadde booket tapas til oss, og dette kan jeg virkelig anbefale. Spennende, gode smaker, og noen nye også. Det var første gang for meg med fritert scampi i brød, men godt var det.

Frityrstekt scampi i brød var en ny opplevelse
Caféen leverte, alle var godt fornøyde

Utover kvelden fant vi oss en plass i peisestua på Radisson hotellet, og så klart måtte vi ha en runde med Raffle, igjen god stemning, juging på høyt nivå, og noe godt i glasset. Varierende konkurranseinstinkt, men Terje var rå denne kvelden og vant begge rundene.

Tusen takk til alle som var med på å gjøre dette til nok en kjempefin HRCN tur. Spesiell takk til Ståle for rutehjelp, og booking av mat. Værgudene var også litt på vår side denne helga, og gjorde at de dystre spådommene til Yr ikke ble så ille allikevel. Litt regn ble det, men helt innafor.

Et nydelig knippe sykler

Neste tur går til Østerdalen 9.-11. august, med påmeldingsfrist 15. juli. Har du lyst, så gjerne bli med oss, dette er en knallfin gjeng å være på tur med.

For en optimistisk gjeng – For noen sykler –  For noen veier

Stig Engebretsen