Publisert

Ekte scooterkjærlighet

Solfylte lørdager kan brukes til så mangt. Noen tar turen til Oslo Scooter Central på Ulven.

De to siste årene har Oslo Scooter Central holdt til ved det gamle Aller-bygget ved E6, i Persveien 20 på Ulven.

Det hele begynte imidlertid på vestkanten, i Jacob Aalls gate på Majorstua for 16 år siden. Etter fem år på vestkanten, rullet butikken nordøstover til Torshov og lokaler like ved Lilleborg kirke.
SE STOR BILDESERIE FRA OSLO SCOOTER SENTRAL

Miljøet i de nye lokalene på Ulven er genuint og sjarmerende. Hele varebeholdningen er på utstilling, stemningen er trivelig og smilene sitter løst. Kundegruppen viser seg også å ha et gledelig stort aldersspenn, og både barn og bikkjer er hjertelig velkomne. Her er det løs snipp med italienske vibber.
Og den turglade italieneren Flavio Pighin er bare en av mange stamkunder som ofte svinger innom. Han skal vi komme tilbake til.
Finn en moped eller scooter som passer for deg.

Scooterprat og pølser på grillen

Selv om adressen har endret seg, har det alltid vært scooterprat og italienske varer fra Vespa, Piaggio og Gilera på menyen hos Oslo Scooter Central. Samt vinterlagring, service, reparasjoner, utstyr og tilbehør, selvsagt.

Eier og primus motor Lars Gamborg-Nielsen, med kallenavnet ”Larsen”, er en entusiastisk idealist. Rik på arbeidsglede, men ikke nødvendigvis i kroner og øre, i følge ham selv.
Se den herlige Vespa Prima Vera 50 – en fin førstescooter.

– Vi er en gjeng med idealister som driver en spesialbutikk. På en måte ønsker vi å være for scooterfolket det Strøm-Larsen er for dem som er glade i gode kjøtt- og råvarer. Her får du ekte Vespa-kompetanse, sier Gamborg-Nielsen og drar fram grillen.
Utvalgte lørdager er det nemlig grilling av pølser til kunder og ansatte. Ikke helt ulikt Strøm-Larsen, det heller.

– Lørdager fra klokka 11 til 15 er det fest her – eller krig, om du vil, forteller sjefen mens han skuer utover et romslig lokale som raskt fylles opp med kunder, oljelukt, pruting, småprat, lett os fra grillen og nye avtaler.
Oslo Scooter Central holder ellers oppe fra 10-17 på hverdager. Du finner dem også på Facebook.

Min første scooter

En av dem som kjøpte scooter denne lørdagen var Maria Slyngstad Klitzing fra Oslo. Hun hadde tatt turen til Ulven sammen med sin mor og bror, på spent utkikk etter sin første scooter. Valget falt på en grå og tøff Vespa Prima Vera.

– Broren min, Thomas, har hatt scooter i et par år, og jeg har hatt veldig lyst på en. Nå skal jeg bare ta teoriprøven, så er jeg klar, smiler Maria mens hun prøver en hjelm i samme slengen.
Og hjelm er påbudt også på scooter og moped, må vite.

Felix Hellman fra Oslo hadde tatt med seg pappa Frode på helgeekspedisjon til Oslo Scooter Central. Han hadde planen klar.

– Jeg skal kjøpe scooter for konfirmasjonspengene. Valget står mellom en ny, blå Vespa Sprint eller en brukt scooter, sier Felix.
Sjekk ut Piaggio Fly 50

I scootermekka med ny toppmodell

Oslo Scooter Central Italia kjærlighet vespa
PERLERAD: Hos Oslo Scooter Sentral kan du velge i kjøretøy fra Vespa, Piaggio og Gilera. Butikken er åpen fra 10-17 på hverdager og fra 11-15 på lørdager.

På laget til innehaver Lars Larsen finner vi daglig leder Glenn Marino Johansen, mekaniker Morten Johnsen og deltidsassistent Kenneth Sneve.

På Oslo Scooter Central har de kunder fra hele Østlandsområdet.

En av dem er Jarle Smith fra Jessheim. Hans første scooter var en Vespa 125 Super. Nylig fulgte han drømmen og klinte til med splitter ny scooter. Den kunne han egenhendig rulle ut fra Persveien 20 etter å ha gått over den italienske tohjulingen og tilhørende papirarbeid sammen med Glen Marino Johansen.
– Sjekk denne toppmodellen! En Vespa GTS 300 Super Sport. Den har jeg drømt om i mange år, og nå har jeg muligheten, sier Jarle Smith og oser av stolthet over nyervervelsen.

Ekte italiener på langtur

Oslo Scooter Central
VOKST OPP MED SCOOTER: Flavio Pighin er fra Padova i Italia og fikk nærmest scooterkjøring inn med morsmelken. Nå har han bodd 30 år i Norge, og italieneren svinger ofte innom Oslo Scooter Central – både for miljøet der og i mer nødvendige ærend med sin Vespa GTS 125, en scooter som får kjørt seg på både korte og lange turer.

Mens Smith ruller ut porten, kommer Flavio Pighin inn med retrohjelm på hodet og briller på nesen. Hans Vespa GTS 125 er inne til kyndig behandling hos mekaniker og scooterdoktor Morten Johnsen. Den har passert 17.000 kilometer på telleren, og trenger en sjekk og litt stell.

Flavio er fra Padova og bodde lenge i Milano. Scooter har han kjørt ”hele livet, fra jeg var bitteliten”, som han selv formulerer det med sin umiskjennelige aksent. Nå har han bodd 30 år i Norge, men lidenskapen for scooter lever i beste velgående selv om sesongen er noe kortere her til lands.

– Jeg elsker å kjøre scooter. Det er en viktig del av livet. Hver sommer drar jeg ut på langtur og føler meg fri som fuglen, forteller italieneren som har vært på både Lindesnes og Nordkapp med scooter.
SE FLERE BILDER FRA OSLO SCOOTER SENTRAL

ALLE FOTO: LARS WEIMOTH