Agder og Telemark 21.-24. mai

Endelig på tur igjen! En god runde i Telemark og Agder sto på agendaen for årets første HRCN-tur.

Selv om Yr var særdeles pessimistisk før helga var vi 11 stk som møttes på Langebru Gjestegård i Hokksund. Det var stor gjensynsglede, dette er en sosial hyggelig gjeng som trives sammen.

Fredagen hadde vi nesten ikke regn:) Vi dro avgårde mot Straand Hotell i Vrådal, hvor vi møtte 6 til. Dagen ble avsluttet som seg hør og bør med god mat og godt drikke. Det merkes at det er lenge siden vi så hverandre sist, mye som skulle fortelles.

Snart klare for avreise fra Hokksund.

Lørdag formiddag satte vi kursen mot Lista Flypark. Yr fikk rett denne dagen, og det regnet nesten hele turen. Mye fine veier og fin natur hjalp godt på gleden ved å være på tur igjen. Vi kjørte gjennom Treungen, Evje og Lyngdal.

På en liten stopp og benstrekk rett før Lyngdal dukket det plutselig opp en fyr som lurte på om han kunne ta noen bilder av oss. Det viste seg at han var fra Lyngdal Avis og ville skrive litt om oss, og jammen ble en fin artikkel i avisa.

Har du aID, kan du lese saken her.

Hvite duker på Lista Flypark

Lista Flypark var en veldig hyggelig overraskelse, et sted helt etter vår smak, og vi ble innlosjert i befalsmessa og hadde hele huset for oss selv. Nok en særdeles hyggelig og sosial kveld. Her fikk vi servert en bedre middag på et pent dekket bord med hvite duker og greier, det kler oss godt.

Ankomst til Lista Flypark.
Befalsmesse med hvite duker kler oss godt.

Morgenen etter dukket jammen Ole Tore opp til frokosten, blir imponert da han tar turen helt til Lista for å kjøre med oss hjemover, veldig hyggelig.
Yr fikk rett denne dagen også, og vi kjørte i regn nesten hele dagen. Humøret og stemningen var uansett på topp, og regntøy tar unna det verste.

Vi kjørte via Vennesla, Birkeland, Mjåvatn og Åmli, så videre mot Kragerø på svingete riksvei 414 og 417. På ettermiddagen ankom vi Kragerø Sportell etter ca. 25 mil på fine, smale og svingete veier, unntatt noen km innom E-18.

Dette er også et fint sted vi trivdes godt, god mat, hyggelig service, og med denne gjengen må det jo bli en fin kveld.

Ble mektig imponert da jeg etter turen fikk høre fra Terje: Jeg hadde jo en 5-6 tørre svinger, sagt med et smil. Eller Lars som etter vi kom frem kommenterte: Jeg har jo en tørr støvel:) Da snakker vi positiv innstilling.

Hjemtur i solskinn

Dagen etter skulle vi hjemover, og overraskelsen var stor da vi kom ut uten at det regnet, det så jammen ut til at vi skulle få kjøre litt på tørre veier hjem. Etter sedvanlige vemodige avskjedsscener, dro vi hvert til vårt. Trøsten er at vi snart skal på tur igjen.

Endelig kom sola til Kragerø!

Siden dette var min første tur som reiseleder, og jeg hadde oppgaven med å kjøre først, var jeg veldig spent, men med så mye fine og hyggelige folk gikk det helt fint. Det er et mektig syn og se 18 sykler på rekke i speilet.

Takk til alle som var med og gjorde dette til en knallfin helg! Og takk til fotograf Hans Rønningen for flotte bilder!

For en tur – For et humør – For en gjeng

Stig Engebretsen

Torget i Evje fullt av fine Hondaer.
Fin gjeng!
En liten benstrekk
Filosofikrakken
Samling ved Lista Fyr.