Årets bonustur til Finnskogen med historisk sus

Humøret var som vanlig strålende selv om Yr hadde kommet med noe som kunne se ut som katastrofevarsel. I hvert fall for oss som skulle ut på to hjul. To av deltakerne, Irene og Tor Arne, var med for første gang, et veldig hyggelig tilskudd til gjengen som passet fint inn fra første sekund.

hrcn oppmøte i Kongsvinger
Oppmøte Kongsvinger

I historiske omgivelser

Vi startet med et besøk på Kongsvinger Festning, en liten historietime er aldri usunt. Litt stas at vi fikk tillatelse til å kjøre helt opp. Festningen ble for øvrig bygget i årene 1673 til 1784, det tok tid å bygge den gangen også. Vi var skjønt enige om at det er imponerende hva de fikk til å bygge med datidens utstyr. Festningen er en knallfin plass på toppen av Kongsvinger, og absolutt verdt et besøk.

HRCN på Kongsvinger Festning
Fin gjeng på Kongsvinger Festning
HRCN på historisk grunn
HRCN på historisk grunn

Ferden gikk videre på kryss og tvers i de dype skogene på Finnskogen. Denne gangen holdt vi oss til asfalt hele turen, til stor glede for ihuga motstandere av «uferdig» vei.

HRCN - Lunsj og kaffe
Lunsj og kaffe

Det ble en fin tur på med kun noen dråper regn og bare tørre veier. Vi kjørte ca 19 mil med flere innlagte særdeles sosiale kaffepauser. For en fin gjeng å være på tur med!

Liten beinstrekk ved Øyungen
Liten beinstrekk ved Øyungen
Kaffe ved Skasenden
Kaffe ved Skasenden

Verdens beste mat

Da vi kom frem til Skaslien Gjestgiveri tok vi plass i hagen for den tradisjonelle skinndresspilsen, og den rakk vi rett før regnet kom. Her dukket også Kjell opp, som dessverre måtte ta bilen denne gangen. Til middag fikk vi det som sannsynligvis er verdens beste kjøttkaker, dette stedet er viden kjent for den gode maten.

Tradisjonell skinndresspils
Tradisjonell skinndresspils
Ankomst Skaslien
Ankomst Skaslien

Utover kvelden samles vi salongen med noe godt i glasset og gode historier, høy stemning med hyggelige MC-folk. Stor enighet om at vi hadde hatt nok en fin tur, og at vi gleder oss til neste sesong. Vi skal bare gjennom en liten vinter først.

Sosialt i salongen

Etter en god natts søvn, møttes vi til frokost. Noen hadde lang reisevei, og dro rett etter frokost, resten av oss tok enda en tur inn i de dype skoger. Hjemturen startet i fint vær, men det tok slutt etter noen mil, og da kom alt regnet de spådde dagen før. Det herlige er at humøret er like bra.

Tusen takk for i år!

Tusen takk til alle som var med å gjorde dette til en knallfin avslutning på sesongen, selv om det er litt trist at det er så lenge til neste gang. Spesielt takk til fotograf Hans.

Jeg vil også takke alle som har vært med på turer dette året. Det er stas å få være leder for en gjeng med så mye fine folk. Håper jeg ser alle sammen neste sesong.

Fine folk – Fine veier – Fine sykler

Stig Engebretsen