Beitostølen 11.-13. august 2017

Da har HRCN vært på tur igjen. Årets august-tur var lagt til Jotunheimen. Noe som viste seg å være et klokt valg.

Omvei er for de som ikke har det travelt

Vi var 5 stykker som dukket opp på Skedsmokorset fredag formiddag i strålende vær. Veien fra Skedsmokorset til Beitostølen kan være en traurig affære, eller man kan velge å gjøre som vi gjorde – lage en flott omvei. I følge Wikipedia er «omvei vanligvis den ikke retteste vei til et forhåndsbestemt mål. Når man fra gammelt av tok en omvei, var det fordi man hadde et ærende langs denne. I dag gjør man seg omveier fordi den vanlige veien er sperret (omkjøring) eller fordi man ikke har det så travelt». Vi må vel sies å havne i sistnevnte kategori. Ruta vår finner du her.

Knuts Hyttegrend på Beitostølen var et nytt sted for oss. Med to moderne leiligheter og totalt 20 sengeplasser hadde vi staselig overnatting. Den yrkesaktive delen av gjengen dukket opp i grupper utover kvelden. Dvs. Alf, vårt nye medlem, som hadde kjørt fra Stavanger, var den som ankom først. Han viste seg å være en hyggelig, ekte motorsyklist, som kjørte 50 mil hver vei for å være med oss på tur. Tøft!

Stor stemning utover kvelden. Maten ble levert av den lokale pizzaforhandleren. Praktisk.

Strålende lørdagsvær – for både grus og asfalt

Det har vist seg at interessen for å kjøre grus er stigende blant medlemmene. Lørdag delte vi oss derfor i to grupper. Undertegnede tok med seg grusfolket over vakre Jotunheimveien, mens Arne tok med seg de som foretrekker asfalt over Valdresflya. Gjensynsgledn var stor da vi møttes i Heidal. Ruta til grusfolket finner du her. Den observante leser vil se at veien på kartet stopper rett etter Jotunheimveien. Her sliter Google Maps med å registrere veien videre nordover mot Heidal. Men stol på meg. Veien er der og den er helt fantastisk.

Ruta til asfaltgjengen finner du her.

Lørdag tok Lars og Karin ansvar for festmåltidet, og det ble intet mindre enn taco. De sterkeste i gruppa tok ansvar for å sjaue møbler slik at vi fikk til felles middag i den ene leiligheten. En stor takk til alle som bidro til at denne kvelden blei så fin. Undertegnede fikk beskjed om å sette seg i sola med et glass vin. Som sagt så gjort. Snakk om drømmejobb!

Fortsatt ledige plasser til Bonusturen!

Søndag var været like strålende, men betydelig kaldere. Heldigvis var det er helt greit å endelig få bruke varmeholker og den varme genseren igjen. En stor del av reisefølget skulle i retning Oslo, Kongsvinger, Sarpsborg og Fredrikstad. Vi fant derfor en rute som passet for alle. Og ruta finner du her.

En stor takk til alle som var med.

Jan.

Africa Twin i sitt rette miljø
Arild, gruppas grusekspert.
Crosstoureren er også en perfekt sykkel for grus
Deler av grus-gruppa i Murudalen
Dette er sykkel for den norske fjellheimen
Fin hobby vi har
Kaffestopp på Hindseter
Klar for Jotunheimen
Stor stemning i stugan
Vemodig avskjed på Gjøvik