Beitostølen 25.-27. juni

Fint vær, fine veier, fine folk, og fint hotell med god mat.

Da var det endelig duket for årets andre HRCN-tur, og denne gangen så det ut til at værgudene hadde lyst til å spille på lag.

En del av oss møttes på Skedsmokorset i strålende sol allerede klokken 11. Etter at gjensynsgleden hadde lagt seg satte vi kursen mot Jevnaker, og fortsatte derfra på vestsiden av Randsfjorden. MC-føret var upåklagelig, og da vi kom til Dokka ble det en lunsj på Pit Stop. Her møtte vi også Arild og Per Ivar. Ferden fortsatte mot Bruflat, over Steinsetbygdi, via Skrautvål mot Beitostølen. Smale og svingete veier, perfekt for MC, selv om flere også mente at veien kunne trengt et nytt dekke.

På Bergo hotell møtte vi resten av gjengen utover kvelden. Noen kom langveisfra, og noen hadde kjørt lange omveier. Ståle ankom middagen med elbil – men så bor han like ved også. Heldigvis var det Hondaen som fikk bli med på tur dagen etter! Det var, som alltid, veldig hyggelig å samles igjen, og miljøet i denne klubben er noe vi har all grunn til å være stolte av. Det kunne ikke annet enn å bli en fin kveld.

På lørdag startet vi turen med sol kl. 10.30 (etter store protester på avreise kl. 10.00 som først foreslått). Nå skulle vi kjøre en av de fineste rutene du kan kjøre på en rolig dag. Turen er ca. 31 mil og går rundt Jotunheimen.

Ruta er som følger: Beitostølen – Ryfoss – Tyin – Øvre Årdal – Tindeveien til Turtagrø (her ble det stopp for en god lunsj) – Sognefjellet til Lom (og deilige solboller) – Valdresflya – tilbake til Beitostølen.

Liten stopp før ferden ned mot Årdal.

På turen fikk vi over 100 meter grusvei pga. veiarbeid og ca. 100 regndråper på Sognefjellet, noe som ble behørig diskutert utover kvelden. Riktignok med glimt i øyet. Til tross for dette var de resterende 309,8 km. på fine veier, i godt vær. Det var ikke altfor mye trafikk, og de som kjørte sakte for å se på naturen var flinke til å slippe oss frem på de svingete veiene. For vi liker jo å svinge litt!

En meget fin gjeng!

Middagen på Bergo den kvelden var en særdeles fin opplevelse. Vi ble vartet opp med 3 retter og vi fikk et gjensyn med klassikeren løksuppe til forrett, kalvefilet til hovedrett, og karamellpudding til dessert. Er det noe denne gjengen kan, så er det å skape god stemning. Vi fortsatte kvelden med gode historier, noe godt i glasset, og mye latter langt inn i den lyse sommernatta.

En liten skål før en knallgod middag.

På søndag var det tid for hjemreise etter en god frokost og noen kaffekopper. Noen skulle videre på tur, og noen dro tidlig, men de fleste av oss kjørte i samlet flokk til Fagernes. Der dukket jammen Ole Tore også opp. Han var dessverre forhindret fra å være med hele helgen, men tok turen opp for å hilse på, og kjøre med oss hjemover.

Mye fine sykler.
Lunsj på Turtagrø.

Tusen takk til alle som var med og gjorde dette til en knallfin tur. For noen veier, for et vær og for en gjeng!

Tindeveien.

Neste tur går til Hornsjø 13.-15. august. Her blir det både grus og asfalt. Om du vil være med er det bare å melde seg på her. Påmeldingsfrist er 27. juli.

Fine Hondaer på vei hjem fra Beitostølen.
Liten benstrekk etter Steinsetbygdi.
Ankomst Bergo Hotel.