Bonustur til Lampeland 24.-25. september 2016

Høsten har gjort sitt inntog og HRCN har vært på årets siste tur. Bonusturen, som vi kaller den, ble en flott avslutning på en fin sesong.

Svingte seg gjennom vakker norsk natur

Fordelen med å samle motorsyklister fra alle steder i landet er at det alltid er noen som er lokalkjent. Da det ble klart at turen skulle gå i området Vestfossen, Kongsberg og Lampeland tok Thor og Terje straks på seg oppgaven med å finne en fin rute.

De har flere uker i forkant testkjørt nærområdet, og du verden så fine veier vi blei servert! Spesielt fint var stykke vi kjørte FV 306. Her har nemlig noen vært så snille og lagt ny fin asfalt i sommer. Så i god Lillebjørn-ånd sendte vi da ein venleg tanke til eit trufastarbeidslag, som har jobba seg frem etter vegen flerfoldige tunge mil for at vi skal få vri på eit gasshåndtak og kjøre kvar helst vi vil.

Lurdalen fra Darbu til Lampeland var også en ny hyggelig opplevelse. I utgangspunktet er det ca 4 mil fra Hokksund til Lampeland, men via alle de flotte omveiene blei turen på 18 mil.

Undertegnede har i alle år kjørt først i vår lange rekke. Denne dagen valgte jeg å ligge bakerst. Fascinerende syn å se så mange flinke motorsyklister svinge seg gjennom vakker norsk natur.

Link til ruten finner du her.

Lokale fristelser på Lampeland

Vel framme smakte det godt med en kald øl fra det lokale bryggeriet. Middagen på kvelden ble en stilfull seanse med taler, gaver og mye latter. Lampeland Hotell ble valgt som overnattingssted, et klokt valg. Trivelig betjening, god mat og greie priser. Dette kan anbefales på det sterkeste.

African Twin og bredt glis

Søndagen viste seg fra sin beste side med strålene sol. Arild spiste tidlig frokost, og tok en lang tur på de lokale grusveiene med sin African Twin. Han var et stort glis da han kom tilbake. Tidligere da jeg fortalte at høstens bonustur gikk til Lampeland stusset han litt og lurte på om dette lå i nærheten av Teppeland. Gøyal kommentar, mulig han sjekka dette på sin tur denne morgenen.

Tårevåt avskjed, men ikke slutten på sesongen

Hjemturen startet med å krysse åsen over til Simostranda, for så å ta en kaffe og vaffel på Haugfoss kafe. Her ble det en vemodige avskjed med Lars G. som skulle videre til Hallingdal. Vi andre avsluttet en fin tur på RV 284 langs Tyrifjorden. Siste stopp var Sylling, hvor det nok en gang utspant seg tårevåte avskjedsscener.

Turen hjem søndag finner du her.

Sier som Kay så klokt sa «faen at det ikke regner og blåser, da hadde det liksom vært greiere å avslutte sesongen». Det hører med til historien at han ringte Graarud og utsatte vinteropplaget et par uker.

Til sist. Takk til alle som har vært med på turene i sommer. Fire flotte turer i vår syvende sesong.

Planene for 2017 kommer ved juletider, følg med på siden vår.