Bonustur til Rena 16.-17. september 2017

Da har HRCN avslutta nok en fin sesong, denne gangen gikk turen til Rena i Østerdalen.

Den årlige septemberturen i HRCN kalles for bonustur. Egentlig litt rart; alle turer på motorsykkel er jo for bonus å regne! Bakgrunnen for navnet er at da HRCN blei starta i 2009 var vi usikre på om det var interesse for en tur sånn på høsten. Kanskje folket var lei etter en lang sesong? Kanskje de heller ville ligge på sofaen og zappe på Tven? Nei, zappinga får vente til vintern, for lei det er vi ikke! I år var det solid oppmøte på 15 sykler.

For de fleste av oss startet det hele på Fetsund i strålende høstvær.

Turens to første mål var å møte resten av gjengen på Slobrua gjestegård, litt øst for Skarnes, samt få oss en kaffe. Finlesing av kart ga oss en fin tur via en rekke ukjente veier.

Serveringa på Slobrua viste seg å være lagt ned, så kun ett av to mål blei innfridd. Målretta som vi er blei neste etappe derfor kun 3 mil til Sand, i nordenden av Storsjøen. For kaffe skulle vi ha.

Lunsj var planlagt på Elgstua i Elverum. Også hit er det mulig å finne et knippe bortgjemte veier for dem som vil det, noe vi gjorde. Enkelte i gjengen har sterke ønsker om ikke å kjøre grus. Når våre turer planlegges bruker jeg Google Maps aktivt. For å sjekke underlaget benytter jeg tjenesten Street Wiew.

Det betyr at Google fotograferer veien, noe som er veldig nyttig. Fullt så nyttig blir det ikke når bildene tas i januar.

Bonustur til Rena 16.-17. september 2017

Nå hadde snøen smelta, og det viste seg at deler av turen gikk på grus. Litt fortjent kjeft under lunsjen, men også fornøyd humring fra grusfolket.

Siste etappe fra Elverum til Rena gikk på riktig side av Glomma. Østsida er en bortgjemt perle som ingen bilister vet om.
Ruta lørdag finner du her.

Trudvang Hotell er en moderne utgave av Hotell Shining. (Der Jack Nickelson blei klin gæren)

Ikke det at Trudvang er skummelt, det er bare ubetjent. Sjekk inn på nettet, betal, og du mottar SMS med romnummer og kode til døra, og så er det bare å kose seg. Og det gjorde vi! At hotellet ikke hadde bar, men en stor hyggelig salong, medførte at den lokale kjøpmannen økte omsetningen på det lokale brygget ganske betraktelig.

Men vi må jo også ha mat. Bord var derfor bestilt på Renas eneste Italienske restaurant. Stor stemning med taler og tvilsomme historier. I seng i rimelig tid. Ny mc dag i morra.

Praktisk å våkne opp når noen har satt en pose med frokost utenfor døra. (Jobber med å få til dette hjemme, fruen er litt betenkt, men jeg har ikke gitt opp)

Avreise kl. 11.00. Stig og Lars G. hadde tatt ansvar for ruta hjemover. Dvs, ruta hjem til Stig. Der blei det nemlig servert Brownies.

Ruta søndag finner du her.

Må avslutningsvis si noen ord om vårt nye medlem Ole-Tore. Han bor i Brummundal, som er ca 7 mil fra Rena. Han kjørte 70 mil tur/retur Rena! Dette er en ekte motorsyklist som jeg håper blir med oss på mange turer framover.

Da er det bare å erklære HRCN sesongen 2017 for avslutta. Fire fine turer uten noen form for ulykker. Takk til alle som var med på turer og hver og en som bidrar og gjør dette så vellykka. Til dere som enda ikke har sett lyset; bli med neste år, dette er fint.

Planer for 2018 kommer ved juletider. God jul så lenge, og god zapping.

Jan.

Avgang Fetsund
Fint på Slobrua, synd det er lagt ned
Vi må jo ha mat
To fine Hondaer i vakker norsk natur