Buskerud og Telemark 20.-22. juni 2014

Tur 2 for sesongen var lagt til Buskerud og Telemark. Avgang fredag morgen fra Sollihøgda utenfor Oslo.

Første etappe gikk rv 284 ned til Sylling. Derfra fulgte vi Tyrifjorden til Vikersund og Modum. Langs Tyrifjorden svinger det seg mange fine mc veier som vi i Osloregionen kan benytte på varme sommerkvelder.

Første stopp var Vikersund. Her ble undertegnede raskt korrigert av Thor og Terje, våre nye lokalkjente medlemmer, som mente at Vikersund var flere hundre meter lenger nord. Guiden beklager sterkt denne forvirende informasjon. Passerte så Simostranda, Ole Einar Bjørndalens hjemplass. Etter Prestfoss dro vi rett vest på fv 134 som bringer oss over til Numedalen. En lett lunsj i Lampeland (usikker på hvor lett en hamburgertallerken er) før vi satt nesa nordover på fv 40. Dvs, deler av gruppa dro nordover til Veggli, mens resten kjørte sørover retning Kongsberg. Årsaken til splitting av gruppa var at noen ville prøve seg på grusveien fra Veggli til Tinn, men andre ønsket asfalt ned Numedalen for så å ta rv37-fv 364 retning Tinn. Ragnar ledet asfaltgjengen mens undertegnede tok ansvar for «offroadavdelingen». Grusveien fra Veggli til Tinn er en opplevelse. Hardpakket fast underlag og en helt fantastisk utsikt når man kommer på toppen. Her får man Gaustatoppen midt i fleisen. Vel nede på Tinn, som ligger i nordenden av Tinnsjøen traff vi asfaltfolket som også hadde hatt en strålende tur. I samlet tropp tok vi sjarmøretappen inn til Rjukan Hytteby, som var kveldens overnatting. Leskende drikke i hytteveggen gjorde noe med stemningen. Ved syvtiden ankom den delen av gruppa som er i arbeid. HRCN avspeiler resten av samfunnet. Av 17 stykker var det 4 som jobba denne fredagen. Er det rart det går som det går med Norge? Middag med egnet drikke ble inntatt i campingplassens trivelige kafe.

 

Dag 2 på vår lille Norgesturne åpenbarte seg med overskyet kaldt vær

Dette la ingen demper på gleden, og etter en solid frokost vi gav vi oss i kast med de høye fjell. Gruppa var såpass stor at vi delte oss. Terje tok ansvar for de som ville gasse litt, mens undertegnede ledet de som ville nyte naturen. FV 651 opp mot Gaustatoppen er en flott opplevelse. Her er det en fantastisk utsikt ned til Rjukan, og Gaustatoppen er et mektig skue der den ruver. Veien over her er preget av vinterens herjinger og derfor en del «kjøfslekulu» som det heter i Hallingdal. Kjøfslekulu er et annet ord for «telehiv». Undertegnede kjører 1200X Crosstourer og det er en behagelig følelse å kjenne at alle ujevnheter blir absorbert av sykkelens fantastiske dempere.

Passerer Tuddal før vi ankommer E 134 og Hjartdal. Følger E 134 til Seljord, hvor vi møtte de andre, og en lettere lunsj blei inntatt. Gode og mette passerte vi Brunkeberg og de fantastiske Kvitseidkleivene som er like hysterisk gøyale som tidligere turer. Ned til Vrådal. En liten del av gruppa sa at de frøs og valgte retning sørover rett til hytta vår i Treungen. Utrykket «å fryse» var i denne sammenheng et annet ord for «tørst» Resten fulgte Nissevann nordover. Her er det noen fantastiske veier med ny asfalt. Vår trofaste venn Rolf kommer stadig med noen kloke setninger. Denne turens gullkorn lyder som følgende: Det sies at lykke ikke kan kjøpes for penger, det er noe sprøyt. For et par hundre tusen er det fult mulig å kjøpe lykke. Klok fyr han Rolf. Vi passerte Fyresdal. Østsida av Fyresdalsvannet er like spektakulært som veien langs Nissevann, bare litt mere hølete. Litt slitne og såre i setepartiet ankom vi «hytta» vår i Treungen. Denne perlen i sørenden av Nissevann er omtalt i tidligere reisebrev. Nytt i år var at vi var flere deltagere enn vanlig. Dette medførte at vi i tillegg til det store huset også hadde leid 3 hytter på campingplassen tvers over veien. Fin utvikling i HRCN, stadig flere som blir med på tur.

 

Nok en sosial hyggelig kveld med grill og tidligere nevnte drikke. Som arrangør av disse turene synes jeg det er viktig å finne campinghytter med piano. Hytta vår i Treungen har det. Trond er musikker og lett taffelmusikk til kaffen satt en verdig avslutning på nok en flott dag.

Søndag er egentlig dagen hvor enhver kjører hjem til sitt. Men et sterkt ønske om at jeg kunne finne noen fine veier retning Drammen og Oslo medførte at jeg satt meg ned med GPS og laget en rute via Vrådal, Kvitseid, Lunde, Skien, Siljan og Hvittingfoss.

Tårevåt avskjed og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Takk til alle. En spesiell takk til våre 3 nye, Thor, Terje og Jon Ole, som falt fint inn i gruppa.

 

Ny tur 15-17 august. Fortsatt noen ledige plasser.

Jan.