Dalsland 14.-15. september 2013

Tradisjoner tukler man ikke med! Turen til Håverud Herregård har det blitt.

Solid oppmøte på Fetsund lørdag klokka 10. Vi starta med rv 170 retning rett øst. Forbi Bjørklangen til vi traff på rv 21. Her plukka vi opp Magne, Hans og Ståle som kom fra Skotterud og Kongsvinger. Fortsatte så sørover på rv 21 noen mil før vi knakk inn på fv 126 som ledet oss inn til broderfolket i øst.

Tøckfors var stedet hvor vi møtte resten av selskapet. Fem stykker til gjorde at vi nå var oppe i et antall av 20 sykler. Med et såpass stort antall bestemte vi oss for å dele oss i 2 grupper. Arne tok ansvar for den ene gruppa og undertegnede tok den andre. Et par mil på E18 til Årjeng for så å kjøre rett sørover. RV 172 er hovedveien til Bengtsfors, men vi valgte et litt mere østlig alternativ via Lennartsfors. Denne ruta er mye mere mc-vennlig, og fullstendig bilfritt.
Hyggelig lunsj i Bengtsfors før vi gav oss i kast med dagens høydepunkt, den siste krøllete veien til Håverud. Dette stykke mc-vei ble omtalt i fjorårets reisebrev og er og blir noe av det festligste man kan kjøre på 2 hjul. Flere av deltagerne var ikke med i fjor og gav seg ende over. Frank, Hans og Ståle synes det var så stas at de tok strekningen 2 ganger.

Freddy og Mari Anne var oppriktig glade for å se oss igjen, og kald leskende drikke ble umiddelbart satt frem. Etter en rask dusj og omkledning til sivil, tok vi en hyggelig tur langs den imponerende kanalen.
Høstturen er jo årets «bonustur» og standaren er betydelig hevet fra turene tidligere på sommeren. Det ble servert en nydelig 3 retters middag med dertil egnet drikke. Flere av oss var så heldige at vi hadde fått med oss våre respektive, noe som satt en ekstra spiss på en vellykka kveld. Freddy, vårt musikalske geni spilte gitar og sang, stemningen steg til uante høyder.
Våre medlemmer kommer fra ulike steder i SørNorge og mange hadde lang vei hjem søndag. Arendal, Beitostølen, Hamar, Kongsvinger, Skotterud, Son og Oslo er representert på våre fantastiske turer. Derfor foregikk avgangen søndag i flere grupper. Undertegnede tok med seg de langveisfarende og forlot åstedet kl. 10. Ruta vi valgte var den samme som i fjor. Bengtsfors, ferga over Stora Le, inn i Norge og til Rakkestad hvor man tok avskjed.

Vi har en viktig avtale i HRCN. Alle må sende sms til undertegnede når man er vel hjemme. Fikk mange hyggelige sms denne kvelden.

Jeg vil takke alle som var med på denne turen. Spesielt vår debutant Magne Villmones som vi håper å se på mange turer. MC-Avisa var også representert med journalist Jarl Hole som skal skrive en artikkel om oss. Han var en ekte motorsyklist og et hyggelig bekjentskap. Skal bli spennende å lese artikkelen og sjekke om vi faktisk hadde det så fint som vi alle er enige om.

Det er med en viss sorg jeg registrer at nok en sesong går mot slutten. HRCN har nå eksistert i 4 år. Vi har vært på 16 turer uten noen form for uhell. Dette kan vi være stolte av!

Håper enda flere blir med 2014. Info om turene kommer på sida vår ved juletider.

Jan Grimsgård, HRCN.