Dalsland – Håverud 13.-14. september 2014

Årets bonustur gikk i år, som de seneste år til Håverud i Dalsland. Oppmøte på Fetsund i tykk tåke. Ingen bekymring i gruppa av den grunn. Alle var klar over at vi var i nærheten av Gardemoen, og der skal det være tåke.

Nok en gang ar vi så mange at vi delte oss i 2 grupper. Erik tok ansvar for den ene gruppa mens undertegnede tok den andre. Etter kun en kilometer ble været strålende, noe det forble resten av helga. Ruta var i år lagt over Løken til rv 115. Knakk rett østover mot rv 21. I disse trakter er det et villnis med fine mc-veier og nok engang fant vi en ny rute til Ørje. Her traff vi på resten av følget. Nå var vi fulltallige og kunne telle 17 sykler. Etter en kort fotoseanse fortsatt vi sørover lang rv 21, retning Halden. Følger så rv 106 inn i Sverige for å ta årets tradisjonelle båttur over Stora Le. Viktig å ta denne båten hvert år, den er som alle ferger i Sverige gratis. Fin følelse å kjøre båt uten å betale. Etter båtturen var det en koseetappe inn til Bengtsfors for vårt årlige besøk på systembolaget og inntak av lunsj. Ferden gikk så mot Håverud. Den siste mila har blitt omtalt i tidligere reisebrev og var like flott i år. Gleden med å være guide i HRCN er at jeg får stadig med nye medlemmer på tur. Utrolig hyggelig å observere gleden mine nye venner har etter en tur på denne spektakulære veien inn til Håverud. Når vi da i tillegg blir møtt av vertskapet med kald øl i solveggen, var lykken til å ta og føle på. Etter omkledning til sivil gikk ferden opp langs kanalen hvor dagens tur ble evaluert over nok en kald øl.

 

Middagen på herregården var det som vanlig stil over. I anledning av at HRCN fyller 5 år benyttet undertegnede anledningen til å ta en oppsummering av våre første 5 år. Antall deltagere øker fra tur til tur, noe som er veldig hyggelig. Jeg har også forsøkt å regne ut hvor mange kilometer vi har kjørt disse årene, og kom opp i 12 000 kilometer. Dette er mange kilometer, og uten noen form for ulykker, noe vi er veldig stolte av. Etter maten var det underholdning. Freddy spiller gitar og synger som ei lerke, og med koring av HRCN blandede mannskor ble dette rørende vakkert. Vi var forresten ikke bare gutter med på festen. En stor takk til våre 5 jenter som bidro til at det blei en viss stil over festen. Må heller ikke glemme Mari Anne, vår perfekte vertinne. De som skulle tidlig avgårde neste dag krøyp tidlig til sengs, mens de som planla seinere avreise hadde hva man kaller «utvida fest».

Solid god frokost la grunnlaget for en fin hjemtur i strålende høstvær. Avreise kl. 11 for første gruppe. Undertegnede var med morgenfuglene og hadde en fin tur hjem.

Vår regel som sier at man skal sende meg sms når man er vel hjemme fungerer perfekt. Mange hyggelige tekstmeldinger denne søndagskvelden.

Vil til slutt takke alle som har bidratt for sesongen 2014 blei så fin. Til alle dere der ute som følger oss på nett, møt opp neste år, dette er fint.

 

Info om turer 2015 kommer ved juletider. Hold ut alle sammen, det kommer en ny vår.

Jan.