Fjellbacka 10.-12. mai 2019

Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn, og la ved bekk og kilde vår MC kjøre skjønn. Føler dette var en passe svulstig innledning på årets første reisebrev.

Etter en traurig vinter har Honda Riders Club endelig vært på sesongens første tur! Årets første tur i vår 10. sesong gikk til Fjellbacka.

Kystveier til fri benyttelse

Nok en gang valgte vi å dra til favorittstedet vårt i Sverige, Fjellbacka Guesthouse and Hostel. Her er det passe løs snipp med hyggelig vertskap og greie priser.

I år valgte vi å dra noen uker tidligere enn vanlig, og det var et klokt valg. De fleste turistene er nemlig fortsatt hjemme og vasker bobilen, så de vakre kystveiene lå der til fri benyttelse.

Det hele startet fredag, i hva man kaller vekslende vær. Vi var 9 stykker som bestemt mener at helgen starter klokken 11 fredag formiddag. Første stopp var Rakkestad hvor vi plukka opp Østfold-avdelingen. Deretter bar ferden videre til Halden og RV 22 (den blå grønne veien) inn i Sverige. Lunsjen tok vi på Tanumrasten, hvor også Hans og Arild møtte opp.

På Systembolaget i Grebbestad er vi nærmest på hils med betjeningen, så en kort stopp innom her ble det før vi var vel framme i Fjällbacka. Her hadde Magne, fra Tønsberg, allerede dukka opp og det var en glad gjeng som var skjønt enige om at dette må ha vært tidenes lengste vinter. Lars S. tok ansvar for kveldens middag som ble pølse i brød – helsekost for sultne nordmenn. Det var også praktisk for de som dukka opp utover kvelden.

Vårt nyeste medlem i klubben

Noe av det fineste med jobben min som guide er at jeg blir kjent med masse hyggelige folk. Adrian er vårt nyeste medlem. Han er 18 år og tok lappen en time før vi dro på fredag. En fin fyr, og allerede veldig flink til å kjøre sykkel. Jeg sier meg fornøyd med aldersspennet i gruppa; Adrian 18 og Magne 74 år. Resten av oss er et sted imellom. De fleste nærmere Magne enn Adrian.

Lørdag rant med et strålende vær, ruta var for anledningen lagt sørover, så langt ut mot kysten som mulig. Her ligger perlene på rekke og rad. Blå himmel, blått hav og frukttrær i blomstring. Jøss så vakkert! Vi tok hele tre ferger denne dagen, men det er jo bare kos; og i tillegg er det gratis!

Med kunnskap om at dette er en gjeng som trenger jevnlig påfyll av mat var undertegnede litt bekymra for mulighetene for å finne et sted å spise lunsj, men på bortgjemte Flatø dukket ”Flink`s Handelsbod” opp. Dette viste seg å være en fantastisk fiskerestaurant som serverte oss hva vi måtte ønske av havets delikatesser. Mette og gode fortsatte vi ferden videre over Malø og Orust før vi vendte nesa hjemover.

Seminar og middag på langbord i Fjellbacka

Vel hjemme i huset vårt Fjellbacka var det klart for turens seriøse innslag; vi hadde seminar. Lars G. har vært brann – og redningsmann i Oslo hele sitt voksne liv. Han brenner inne (haha) med masse kunnskap om hvordan vi skal forholde oss hvis vi skulle komme ut for en ulykke langs veien. Dette alvorlige temaet ble formidlet med et glimt i øye, og det var den eneste halve timen i løpet av hele helga som alle vi andre holdt kjeft. Vi lærte mange ting vi ikke visste, og har tro på at vi nå ikke ville løpt rundt som hodeløse høns om vi skulle havne på et ulykkessted. Blant annet lærte vi at det er viktig at det er én person som tar kontroll og fordeler ansvar. Så da takket vi Lars for at han delte sin kunnskap med oss, og bestemte oss for at han alltid får bli med på tur, så vi andre slipper å være commander in chief om vi noen gang skulle få bruk for det vi har lært.

Etter dette seriøse innslaget var det tilbake til det vi pleier å drive med; en liten øl, og hysteriske historier fra tidligere turer. Vi er nemlig i gang med vår 10. sesong, og da blir det en del historier.

Middagen ble inntatt hos naboen, den lokale pizzasjappa. Vi måtte humre litt da eieren protesterte da vi lagde langbord, dette med tanke på at vi var de eneste gjestene. Men vi bestemte oss for at det ikke var noen grunn til å bli blaserte overfor problemstillinger knytta til langbord bare fordi flere av oss kommer fra det som må regnes som metropoler i denne målestokken, så vi tok det hele med et smil

Sen middag betyr av en eller annen grunn tidlig til sengs, men det er helt greit. Alle var strålende fornøyde etter en flott dag.

Hjemreise

Søndag var gråværet tilbake, og det var tid for hjemreise. Da vi bor spredd rundt i Norge gikk avgangen i ulike puljer. Som vanlig mottok jeg mange hyggelige meldinger utover søndag ettermiddag om at alle var vel hjemme.

Takk til alle som bidro til at dette blei så vellykka.

Jan Grimsgård.

Neste tur går til ”Å Vestland, Vestland” 7.-10. juni. Fortsatt ledige plasser.

Påmeldingsfrist 23. mai!

Badholmskajen
07 mai 19
Klar for avgang
02 mai 19
Bare kjentfolk i fergekø
06 mai 19
Her inntok vi vår gode lunsj
08 mai 19
Lars, vår hyggelige foredragsholder.
10 mai 19
Vakre Fjellbacka
09 mai 19
Stilfull lunsj