Fjellbacka 15.-17. juni 2018

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord – endelig var det klart for turen til Fjällbacka.

Vandrerhjemmet i Fjällbacka har vi besøkt ved et par anledninger tidligere. Undertegnede fikk i fjor sterk kritikk (konstruktiv sådan) da han valgte å ikke legge tur til denne perlen langs den svenske vestkysten. Og for en enkel fyr som lærer av sine feil var det klart at den tabben aldri skulle gjenta seg. Vi som har vært i Sverige før vet at svenskene ikke bare har billig snus og bacon, men også noen bortgjemte perler av fine mc-veier.

Den blå-gule veien sørover

Første pulje forlot gamlelandet fredag formiddag i strålende vær. Veivalg som vanlig. Krokete veier gjennom Østfold.
Ruta finner du her.

Kort stopp i Rakkestad for å plukke opp Bjørnar og Lars. I Halden dukket Arild opp. Den blå-grønne veien (RV 22) er et naturlig valg når man er på vei sørover. Kay, vårt fargeblinde medlem kaller denne veien ”Den blå-gule veien” punktum!

Det er alltid hyggelig å være en del av mottakelseskomiteen når den arbeidende delen av HRCN ankommer utover kvelden. Grillmat, leskende drikke og tvilsomme historier gjorde dette til en fin kveld.

Sjarmen med Fjellbacka og reiserute lørdag

Undertegnede bruker i perioder mer tid sammen med Garmin enn han gjør med kona, og dette er et samarbeid som bærer frukter. Det er nemlig flere enn oss som har skjønt at Sveriges vestkyst er verdt å få med seg, noe som medfører at vi ikke er alene på veiene. Kjører man derimot østover er man plutselig ganske alene. Håverud er et sted vi ofte besøker, også på denne turen.

Ruta lørdag finner du her.

Lørdagskvelden startet i solveggen med en kald øl før vi inntok den lokale pizzasjappa som ligger vegg i vegg med vandrerhjemmet vårt. Jeg har gjort meg flere tanker om hvorfor det er så sterke meninger om at vi må til Fjellbacka. Svaret er antagelig de korte avstandene.

Reiseruten søndag – på store veier

Søndag var det meldt regn. Ettersom vi er blant de mange som kan bli deppa av en våt og guffen regnværsdag, valgte vi å ta de store veiene hjem. Som vanlig hyggelig med meldinger om at alle var vel hjemme. Nok en flott tur noteres i boka, og det ble ikke den siste turen til vårt vakre naboland – ja jag vill leva jag vill dö i Norden.

Takk til dere som var med å gjorde dette til en så bra tur.

Neste tur går til Hallingdal 10.-12. august. Her blir det også et alternativ for de som ønsker å kjøre grus. Påmeldingsfrist 27. juli.

Jan Grimsgård.

02 juni 18

Klar for tur på svenske svingete veier

02 junib 18

Asiatisk mat i Håverud

03 junib 18

Africa Twin er godt representert på denne turen

04 junib 18

Kort stopp i Rakkestad

05 junib 18

Mat og drivstoff

06 junib 18

Et fint knippe Hondaer

07 junib 18

Hjemme igjen etter en fin dag