Fjellbacka 20.-22. mai 2016

Ventetida er over…..HRCN har vært på årets første tur som gikk til Fjellbacka i Sverige.

17 stykker var mer enn klare for turen som også i år gikk til vakre Fjellbacka i Sverige, og til vår perfekte vertinne på Fjellbacka pensjonat.

 

Fredag

Fortsatt er ca 50% av deltagerne lojale mot arbeidsgiver og jobber fredag. Mens vi (med noe lavere arbeidsmoral) møttes i Oslo for avgang kl 10.

Været ville nok meteorologene beskrevet som skiftende skydekke, men vi hadde ingen meteorologer med så vi kalte det ”greit motorsykkelvær , og fikk med oss Enebakk, Solbergfoss og Rakkestad. I Rakkestad fikk vi følge av Hans, Stig og Lars. Ruta videre gikk til Halden og ”blågrønne veien” inn i Sverige. Et kort besøk på systembolaget før vi ankom Fjellbacka etter ca 20 mil på nesten tørre veier.

Detaljer fra turen fredag kan du se her.

 

Rørende gjensyn med vertinna og fordeling av rom, før vi møttes i storstua for en liten øl. Den yrkesaktive delen av HRCN dukka opp i grupper utover ettermiddagen. Med alle på plass rusla vi i samlet flokk til den lokale pizza-sjappa. Det viste seg å være et klokt valg. Pizzaen var god, og denne kvelden spilte to lokale trubadurer kjente og kjære viser. Vemodig vakkert å høre Åge Aleksandersen på svensk, med blandet norsk mannskor. Her snakker vi ”mycke ljus ock mycke varme” Fin kveld, i seng før midnatt.

 

Lørdag

Lørdag var alle klar for avgang kl. 11.00. Også denne gang delte vi oss i 2 grupper. Arne tok ansvar for de som ville kjøre litt aktivt, mens undertegne tok med seg den delen som også ville beskue vakker Svensk natur.

Ruta vi kjørte kan du ser her.

 

Avtalen om at vi skulle møtes i Smøgen fungerte perfekt. De ”aktive” ankom et lite kvarter før oss andre. Lunsj og fotografering før vi returnerte til stugan. Dagens tur var på 22 mil og vi fikk det til på tørre veier. Med andre ord….en perfekt dag.

Festmåltid lørdag kveld bestående av grillmat og godt drikke. Høy stemning og rungende latter hele kvelden. I motsetning til i fjor var det ingen andre gjester på pensjonatet. Sist var det en svensk familie som forvekslet norsk latter som støy. Klage til vertinna medførte følgende svar: ”hvis man ikke tåler mennesker som har det hyggelig, fikk man finne seg et annet sted å bo”. Det er ikke rart vi trives her!

 

Søndag

Avgang i grupper utover søndag formiddag. Hyggelige tekstmeldinger tikket inn til undertegnede om at alle hadde kommet hjem i god behold. Andelen jenter som var med på denne turen hadde økt med 100% fra i fjor. I tillegg til Karin var også Hilde med oss denne gangen. Ønsker at flere jenter blir med!

Takk til alle som var med og bidro til at det blei så fin tur.

Neste tur går til Telemark 17-19 juni. Fortsatt noen ledige plasser. Meld deg på i dag!!

Jan.