Fjellbacka 22.-24. mai 2015

 

Da har HRCN nok en gang krøpet ut av vinterdvalen og vært på tur. Turen var lagt til broderfolket i Øst, og nytt av året var 2 overnattinger på samme sted. Fjellbacka Pensjonat ock Vandrarhem het stedet som var så heldige å få besøk av oss.

For de av oss som har samarbeidsvillige arbeidsgivere startet det hele fredag formiddag fra Oslo. Været denne dagen var typisk norsk, det vil si 10 grader og regn. Min planlagte rute gjennom mitt nærområde, Enebakk, Tomter og Solbergfoss ble derfor skrinlagt. Vi dro derfor direkte til Rakkestad hvor vi møtte Hans og Stig som kom fra Kongsvinger.

Etter Rakkestad gikk turen rett sør til Halden. Derfra tok vi blå grønne veien, eller RV 22, som den også heter, en perle for oss på 2 hjul. Når vi krysser grensa heter den 165 og går rett sør. Etter noen mil dro vi rett vest mot Grebbestad, et trivelig lite tettsted med systembolag og god lunsj. Fulgte så kysten de siste 4 milene til Fjellbacka.

Delen av HRCN med normal arbeidstid dukka opp i løpet av noen timer, og i samlet flokk spasert vi de få meterne til den lokale pizzasjappa. Stemninga nådde raskt de store høyder. Her var det mange som hadde lengta etter å være på tur.

 

Lørdagen åpenbarte seg med et fantastisk vær, og etter en rask gjennomgang av dagens rute var vi i gang. Det å skulle tilbake til samme sted om kvelden gjør at turen går uten bagasje, noe som gjør kjøreopplevelsen enda bedre. Som vi ofte gjør når vi er mange, delte vi oss i 2 grupper. Undertegnede tok med den største gruppa (13 stk) i et tempo hvor alle følte de hadde det bra. Erik tok ansvar for de som ville ha litt mere aktiv kjøring (de hadde det forresten også bra). Ruta var lagt rett østover i retning Trollhettan. I samarbeid med min venninne frk Garmin hadde jeg funnet et ormebol av fine veier. Vi hadde en fantastisk formiddag i det flotte været. Etter hvert bøyde vi sør og vestover mot kysten. Som vanlig er det et krav om ferge, derfor båt over fjorden til Lysekil. I Kungshavn traff vi gruppe 2 for felles lunsj. Mette (og tørste) fulgte vi kysten tilbake til Fjellbacka. Med en kald øl i solveggen på vandrerhjemmet var det stor enighet om at det hadde vært en fin dag. (22 mil)

Må si noen pene ord om vår hyggelige vertinne på Fjellbacka Pensjonat ock Vandrarhem. Ved bestilling av overnatting nevnte jeg at vi ønsket å grille lørdagskvelden, noe som medførte at hun gikk til innkjøp av 2 griller til oss. Litt støy blir det jo også når 20 glade nordmenn renner over av gode historier. En svensk gjest forsøkte å klage, men ble da fortalt at såpass måtte han tåle, og hvis ikke, fantes det andre boalternativer.

Under festmiddagen ble det gjort litt stas på Ståle som var første medlem som ble med på tur for 6 år siden. Gave og gråtkvalte scener. Kan det bli triveligere?

Søndag var egentlig den offisielle HRCN turen slutt, men det var det nesten ingen som brydde seg om. Mandag var jo 2. pinsedag. 13 stykker av oss dro videre til Håverud. Nok en fin tur, hyggelig kveld og flott tur hjem mandag.

Takk til alle som var med.

 

Neste tur går til Telemark og Agderfylkene 26. juni. Påmeldingsfrist 11. juni.
Bli med, dette er gøy.

Jan