Fjellheimen 2.-4. august 2019

Se for deg: Strålende sol, gradestokken ligger mellom 19 og 28 grader og du skal kjøre motorsykkel over 4 fjell sammen med likesinnede. Dette var scenariet for årets august-tur til HRCN!

Avreise fra Skedsmokorset og dagens første is!

Det hele startet fredag formiddag med solid oppmøte på Skedsmokorset. Planen for dagen var å komme til Beitostølen uten bruk av de kjedeligste veiene. Førsteetappe ble Gjerdrum, Maura, gamleveien over Skjerva til Roa for inntak av dagens første is! Videre gikk ferden langs Randsfjorden.

Ettersom det i følge ryktene var her Halvdan Svarte druknet etter et gjestebud når han prøvde å ta seg over fjorden, gikk vi for den mer tradisjonelle løsningen og tok veien langs østsiden av fjorden. Etter Dokka tok vi Etnedal og Steinsetbygdvegen. Vi passerte Fagernes flyplass, (også kalt ”den himmelske freds plass”) da flytrafikken her er minimal.

Deretter tok vi turen til Skrautvål og Beitostølen.

Klar for avgang
Dagens første is
Fornøyd guide med verdens beste jobb

Hotellovernatting

Radisson Blu var valgt som overnatting i 2 netter, hvor man får god mat, hyggelig betjening, og prisene var heller ikke noe å grine av. (Et gratis reisetips fra en kjentmann; det er mulig å forhandle pris når man er mange.)

Kl 20:00 var alle på plass og kveldens buffet ble inntatt med stor appetitt. Ble vel også inntatt et og annet glass, men YR var krystallklar i sin oppfordring; legg dere tidlig, dagen i morgen blir fantastisk!

Valdresflya
Bommen på Tindevegen

Grusfolket og 4 fjelloverganger

Klokka 10:00 lørdag morgen var vi klare for avgang.

Planen var 4 fjelloverganger; Slettefjellet, Filefjell, Sognefjell og Valdresflya.

Vårt første fjell, Slettefjell er grusvei mellom østre og vestre Slidre. Deler av gruppa mente grusvei er ”uferdig vei” så disse kryssa over til Vestre Slidre sør for Beitostølen. Motstanderne av grus blir stadig færre, og stadig flere konverter over til oss som kaller oss grusfolket.

Sognefjellet på sitt vakreste

En av de beste dagene på 10 år!

Neste fjell som ventet var Filefjell, før den spektakulære nedkjøringa til Øvre Årdal. Oppkjøringa mot Tindevegen er ikke mindre spektakulær. Denne veien er bomvei som betales med kredittkort, her har de lokale tatt et genialt grep for å få pratet med noen flere enn bare hverandre; her må man nemlig dra kortet 14 ganger (90 kr pr sykkel) for å få hele gjengen igjennom!

Etter bommen bar det videre over fjellet og ned til Turtagrø. Og derfra bar det opp igjen på Sognefjellet. Det ble rømmegrøt på Sognefjellhytta og et bensinstopp på Lom før vi ga oss i kast med dagens siste fjell, Valdreflya.

10 år på tur med HRCN seilte denne dagen helt klart opp på topp 3!

Grusfolket på Slettefjell
Mat må vi ha!

Kellox stilte med Africa Twin til prøvekjøring

Undertegnede har kjørt AT på en rekke turer de siste årene og har blitt stup forelska (det er faktisk mulig i min alder). Som alle vet er den norske vegstandarden hva man kaller «hølete». Africa Twin absorberer all slags underlag på en behagelig måte, men det den er aller best på er grus. Jeg er ingen grusekspert, men på denne sykkelen føler jeg en stor trygghet og plutselig åpnet det seg en helt ny verden…. alle landets bortgjemte grusveier! I tillegg til den AT som jeg kjørte stilte Kellox med 2 stk som vi fikk benytte hele helga. Alle som testa syntes dette var en fantastisk sykkel – selv de som i utgangspunktet var skeptisk. Det er det det handler om dere, prøvekjør!

Stig, som på en tidligere tur kom med de kloke ordene ”det finnes bare 2 typer motorsykkel…ny og gammel Honda”; stilte på denne turen følgende spørsmål til forsamlingen: Hva er den eneste årsaken til at Hondaen ikke starter om våren? Du har rota bort nøkkelen! Klok fyr, han Stig.

Nok en stilfull middag på kvelden. Ståle, vårt trofaste medlem, var den første som var med på tur for 10 år siden. Under middagen banket han i glasset og sa noen hyggelige ord om hans opplevelser av alle disse årene med HRCN. Intet øye var tørt.

Africa Twin på tur

Hjemreise

Søndag var det avgang i grupper, da vi bor geografisk spredt. Undertegnede var så heldig å få kjøre i følge med 9 stykker i retning Tigerstaden.

Som vanlig tikket det inn hyggelige meldinger om at alle var vel hjemme utover kvelden.

Takk til alle som var med på denne fantastiske turen!

Jan Grimsgård.

Neste tur går til Vrådal 7.-8. september.