Fjellheimen – Sogn 15.-17. august 2014

HRCN har et mål hvert år. Det er å komme seg over fjellet til vakre Vestlandet. Da et flertall av deltagerne er bosatt på sentrale Østlandet betyr det at man må ha fri fredag. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle generøse arbeidsgivere der ut som gir mine Hondavenner fri for være med meg på tur.

Eventyret startet denne gang i Hemsedal, hos vår hyggelige vertinne Ellen på Fossheim hytter og Hotell. Første etappe gikk over Hemsedalsfjellet til Lærdal. Gamleveien ned Lærdal. En kort stopp ved Borgund Stavkirke, så den kulturelle fløyen av HRCN fikk dekket sitt behov. Derfra rv 53 til Årdalstangen og øvre Årdal. Her plukka vi opp Ståle som hadde kommet over Filefjell. FV 302 fra Øvre Årdal til Turtagrø er hva man kan kalle «den perfekte motorsykkelvei»

Spektakulær oppstigning fra Øvre Årdal

Oppstigningen fra Øvre Årdal er så spektakulær at den får Trollstigen til å fortone seg som en kjedelig riksvei. Vel oppe bretter Sognefjellet seg ut i all sin prakt i et strålende vær. Dette er en bomvei, og dessverre er vår hyggelige venn i bua bytta ut med en upersonlig kortautomat. Nedstigningen til Turtagrø er så vakker at det er vanskelig å holde fokus på den smale veien. Etter en sosial lunsj på Turtagrø ga vi oss i kast med Sognefjellet i retning Lom. Noen av deltagerne kjører sykler som er egnet for grus, og valgte å ta en liten sving inn Bøvervegen og opp til vakre Høgvatnet.

 

Nordal Turistsenter i Lom var valgt til overnatting denne natta. Middagen blei inntatt på en lokal restaurant som tildelte oss et eget lokale. Det var lurt, da stemningen nådde uante høyder. At alle har fri fredag er ikke helt sant. Terje og Thor jobba fredag og ankom seint på kvelden, våte og kalde. Endelig var vi fulltallig. (16 stykker)

Været lørdag er hva YR kaller «vekslende» Reisefølge delte seg derfor i to grupper, hvor en del tok kort rute til Skåbu (13 mil) mens tøffingene tok runden rundt Rondane (28 mil) Vågå, Sel, Dombås, Hjerkinn, Folldal, over Ringebufjellet til Skåbu. Dette viste seg å bli en flott tur i ganske fint vær.

Slangen Seter, ved foten av Jotunheimen er en perle. 4 hyggelige hytter med gode fiskemuligheter. Og vi fikk fisk!!!! Erik dro opp 3 flotte ørreter og var dermed kvalifiserte til premie under en stilfull seanse seinere på kvelden. Arne, vår selvutnevnte seremonimester ble så revet med at de fleste fikk etterhvert premie. Kriteriene for å få premie denne kvelden var høyst uklare, dette var en kveld med mange vinnere. Det var i det hele tatt en utrolig hyggelig kveld. Anita, vår perfekte vertinne hadde laget en utrolig god middag bestående av reinsdyrstek og verdens beste saus. En stor takk til Slangen Seter som tok oss så vel i mot.

Avgang søndag i striregn og 9 grader. Espedal og Gausdal til Lillehammer. Gråtkvalt avskjedssener før vi dro hver til vårt. Stor enighet om at det hadde vært en fin tur. Takk til alle som var med.

 

Årets siste tur går til Håverud Herregård 13-14 september. Fortsatt ledige plasser. Påmeldingsfrist 5 september.

HRCN

Jan.