Håverud 12.-14. mai 2017

Da kan vi erklære sesongen 2017 for åpnet, og Honda Riders Club har vært på årets første tur.

 

Tradisjonstur til Håverud

Nok en gang hadde vi lagt vårturen til broderfolket i øst.

Håverud Herregård, en vakker plass ved Dalsland kanal, var stedet som var så heldige å få besøk av oss. Her har vi vært på besøk tidligere og føler oss velkomne.

Avreise fra gamlelandet i gråvær, men dette bedret seg betraktelig. I Bengtsfors møtte vi Hans og Stig fra Kongsvinger.

Ved ankomst Håverud skinte sola fra skyfri himmel og lykkelige motorsyklister skinte om kapp med sola. Ruta fra Oslo til Håverud finner du her.

Flere i gruppa kom direkte fra jobb, så det ble mange rørende velkomstklemmer utover ettermiddagen. Vårt trofaste medlem fra Tromsø hadde hevet seg på en flymaskin for å være med på tur. For anledningen hadde Kellox skaffet en VFR 1200 med DCT kasse. Her snakker vi blid nordlending. Takk til Kellox.

Det finnes kun to typer motorsykkel

Herregården har noe de kaller «dansbanan». Det er en flåte hvor man kan nyte et glass i sola. «Dansbanan» ble flittig benyttet utover kvelden (ikke så mye dansing) men gode historier kom på løpende bånd. Stig for eksempel. Proklamerte med stødig røst at det finnes kun to typer motorsykkel. Ny og gammel Honda. Stor enighet i forsamlingen.

Freddy og Mari Anne, helgens vertskap rundet av kvelden med servering av fantastisk lapskaus. Ikke rart vi trives her!

Svingete veier, latter og grillmat

Lørdagen fikk vi overskya vær og 9 grader. Men veiene var tørre og vi hadde en plan om å kjøre det som var av svingete veier i distriktet. En stor takk til Google Maps og Garmin som sørget for en fin tur. Etter lunsj i Ed kom regnet og turen ble derfor litt amputert. Men 15 mil på tørre svingete veier er ikke til å kimse av.

Tilbake på «flåta» var det tid for oppsummering av dagen, flere tvilsomme historier, et lite glass og grillmat. Fin dag.

Turen lørdag finner du her

Søndag var været hva man kaller «vekslende»

Per fra Risør, dro av gårde kl. 08.00 da han skulle ta ferge fra Strømstad til Sandefjord. Lars og Rolf skulle til Fredrikstad og Son, og tok veien via Halden. Våre venner fra Kongsvinger holdt seg i Sverige og kjørte Arvika – Charlottenberg. Resten av gjengen tok Årgjeng og Harryhandel i Tøckfors, for så å runde av med trøtt motorvei til hovedstaden.

Fin helg. Godt å være i gang igjen. Takk til alle som var med.

Jan

 

Klare for tur.

 

Fin jobb.

 

Like blide selv om været er sånn passe.

 

Her er vi på vår herskapelige campinghytte.

 

Tok med oss sola til Sverige.

 

Har det fint i sola.

 

Vakkert i Håverud.

 

Stemningsfull middag.

 

Stor stemning på dansbanan.