Hemsedal – Aurlandsfjellet 12.-14. august

Da sommerferien var på hell for de aller fleste, samlet vi en fin gjeng og dro på årets tredje Honda-tur. Været spilte på lag, og det ble nok en ideell MC-helg.

De av oss som hadde mulighet møttes på Roa fredag. Der møtte vi Trond som var med på tur for første gang – en hyggelig kar som passet rett inn med resten av gjengen. Turen gikk deretter på vestsiden av Randsfjorden til Dokka, hvor vi tok en liten pause og lunsj.

Lunsj på Dokka

Vi kom til Skogstad hotell i Hemsedal utpå ettermiddagen, og møtte de som kom direkte dit.

Fin gjeng!

Etter en lang sommerferie var det, som seg hør og bør, mye som skulle skravles om. Nye og gamle historier ble flittig delt i denne særdeles sosiale gjengen. Kveldens middag ble inntatt på et noe underbemannet Peppes Pizza, men vi ble da mette etterhvert alle sammen. I løpet av kvelden kom det også frem at veien mellom Aurlandsvangen og Gol var stengt. Vi måtte legge nye planer og fant ut at vi skulle kjøre Aurlandsfjellet begge veier.

Lørdagen startet med ballonger og bursdagssang i matsalen, og feiring av vår egen Jan sin fødselsdag. 

Klokka 10.30 var det avreise i strålende sol. De fleste av oss dro over Hemsedalsfjellet mot Lærdal, mens noen valgte å kjøre svingete og spennende grusveier.

Noen tok turen på grus

For oss på asfalt ble det en liten strekk på beina ved Borgund Stavkirke, i tilfelle noen skulle trenge litt åndelig påfyll.

Da vi kom til Lærdal og skulle ta fatt på Aurlandsfjellet ble vi stoppet av en hyggelig kar med refleksvest som kunne fortelle at det pågikk et Triatlon den dagen. Fjellet var derfor enveiskjørt og stengt i den retningen vi skulle. Vi måtte ta fatt på en 25 km lang tunnel (Norge fra innsiden), og da vi kom frem til Aurlandsvangen ble det en liten lunsj.

Så skulle vi endelig få se Norge på sitt vakreste! Turen over fjellet er helt fantastisk, og det ble selvsagt en obligatorisk stopp på Stegastein.

Jeg ble litt skremt da vi ble stoppet av en med refleksvest denne gangen også, men heldigvis var det bare en som skulle informere om hva som foregikk på fjellet.

Ingenting å si på utsikten ved Stegastein
Noen av oss våget å gå helt ut

Ferden gikk videre tilbake til Hemsedal, og vi fortsatte bursdagsfeiringen med kake og kaffe. Jeg må berømme servicen på Skogstad hotell – da vi spurte resepsjonisten om vi kunne kjøpe kake et sted, svarte hun at hun gjerne kunne bake til oss! Og god var den! 

Bursdagskake

Det var stor enighet i gruppa om at oppholdet på Skogstad var upåklagelig, og betjeningen der er veldig hyggelig.

Etter litt forfriskninger og gode samtaler, ble det innatt en bedre middag på Hemsedal Cafe. Det ble en fin kveld med gode samtaler og historier. Dette er en særdeles hyggelig gjeng å være på tur med, så det er bare å hive seg med neste gang!

Vakkert!

Etter en rolig start på søndagen dro de fleste av oss hjemover klokka 11. Vi sa våre takk for denne gang, og kjørte i mindre grupper på vei hjem. Utover kvelden kom meldingene om at alle hadde kommet seg vel hjem, og nok en vellykket MC-tur var gjennomført.

Takk til alle som var med og gjorde dette til en minnerik helg! Takk også til vår faste fotograf Hans for flotte bilder.

Fint fjell – fint vær – fine folk.

Stig Engebretsen