Jan gir seg på topp etter 11 år

– Jeg har lyst til å bruke et uttrykk som kanskje er utslitt. Det har vært 43 fantastiske reiser. Helt fantastisk.

På det 11.året som leder av Honda Riders Club har Jan Grimsgård bestemt seg for at nok er nok. Han gir seg på topp. Etter fem år som pensjonist føler at tiden er inne for å bli pensjonist på heltid. Samtidig er det ikke uten vemod at Jan nå gir seg.

– Det er litt rart.

Det er menneskene Jan har møtt i løpet av de 11 årene som har satt de dypeste sporene. Det opplever han at gjelder for deltakerne på turene også.

– Jeg har fått ordentlig gode venner og blitt kjent med så mange hyggelige folk fra hele Sør-Norge. Det er mange som kjøper seg en Honda MC i voksen alder, som kanskje ikke har et nettverk med andre motorsyklister og dermed ingen å kjøre med.

HRCN har blitt en viktig klubb for mange deltakere. Det gjenspeiles i deltakelsen på turene – det er ingen som bare er med på én tur. Alle kommer tilbake. Igjen og igjen.

– I 2013 hadde vi med MC-avisa på tur. De lagde en reportasje fra turen, og da året var omme og året skulle oppsummeres, kom turen med Honda Riders Club på listen over årets høydepunkt. Det er ganske flott sagt av en journalist som har vært på tur med de fleste klubber.

De tre favorittene

Det er ansvaret for deltakerne som gjør at Jan nå har bestemt seg for å slutte.

– Det er et ansvar med 20 sjåfører bak i speilet uansett vær og føre. Vi har kjørt i 11 år og 35 000 km. Hvis jeg ganger med antall deltakere er vi oppe i 70 000 mil totalt uten noen form for ulykker. Da gir jeg meg nå mens alt bare er hyggelig.

Jan synes det er vanskelig å trekke frem høydepunktene fra alle reisene. Men det er steder han gjerne vil nevne. Destinasjoner klubben har kommet tilbake til igjen og igjen.

– Fjällbacka, Treungen i Telemark og Ranten i Hallingdal er gjengangerne.

Her er gjengen fra den siste turen til Ranten.

Og hvis han skal trekke frem én tur som har satt sitt spor?

– Det var en tur i 2019 der vi kjørte over fire fjell. Det var nok et høydepunkt. Og i år hadde vi den første ordentlige grusturen. Det er flere og flere som liker det, så jeg har prøvd å tilrettelegge ved å dele gruppen i to.

Selv om Jan nå gir seg med HRCN, parkerer han overhodet ikke motorsykkelen for godt.

– Jeg har selv fått dilla på grusveier, telt og fiskestang, så det kommer jeg nok til å drive en del med. Og jeg kommer garantert til å kjøre på tur med flere i HRCN-gjengen.

– Det blir vel så mye fjellørret fremover at jeg ender opp med skjørbuk.

Kellox jobber nå med å skaffe en erstatter for Jan og håper en ny leder er på plass før sesongen 2021 starter.

Jan Grimsgård ser frem til mer gruskjøring, fjell og fiske fremover.