Norefjell 5.-6. september 2015

Sommeren 2015 er definitivt over for HRCN……og den blei avslutta med stil.

”En sommer er over” sang Kirsti Sparbo for mange år siden. Har aldri likt den sangen. September er nemlig en fin måned å kjøre motorsykkel. Lufta er krystallklar, og endelig kommer våre varme mc-klær til nytte. Men, sommeren 2015 er definitivt over for HRCN……og den blei avslutta med stil!

 

Norefjell på lørdag

Nok en gang blei ruta lagt om kun dager før avreise. Finnskogen, som var vår opprinnelige plan, var det meldt dårlig vær. Intens dialog med diverse værmeldere sendte oss til Norefjell i Buskerud.

Sein avgang fra Oslo i håp om at veiene skulle tørke opp. Noe de ikke gjorde. Lørdagen blei derfor kun transport til Norefjell. Kort stopp på Sokna for bunkring av kveldens taco.

En stor leilighet var leid for kveldens overnatting. Alle bidro for å få maten på bordet, bortsett fra undertegnede som satt som en syvende far i huset med et lite glass i hånden. Nok en hyggelig kveld sammen med venner med felles interesse.

 

Søndag var dagen med det fine været og den lange turen

Først ned fra fjellet, for så å følge Krøderen sørover på vestsida. Videre FV 191 over til Sigdal. Derfra over til Lyngdal i Numedalen. Det meste av denne veien har ny asfalt, så i strålende høstvær ble dette riktig trivelig. I Lyngdal tok vi av østover på FV 63 og FV 131. Her falt standaren på underlaget dramatisk, men naturen blei om mulig enda vakrere. Passerte Simostranda for så å ta en kaffe og vaffelstopp ved Blaafargeverket. Trond hadde en Cola som hadde skvulpa rund i veska over et par tusen telehiv. Denne delte han med samtlige gjester på denne kafeen. Storelva heter elva som renner her. Etter ekstremværet noen dager i forkant levde den definitivt opp til navnet.

Ruta gikk så nordover via Åmot opp til Tyrifjorden. Fulgte så Tyrifjorden til Sylling hvor vi tok farvel med Trond og Lars. Vi andre tok veien opp til Skaret og Sollihøgda. Disse flotte svingene blei dessverre ødelagt da vi havna bak 6 Harleyer som hadde en maksfart på 45 km/t i disse flotte svingene. KJØP DERE HONDA OG KOS DERE PÅ NORSKE SVINGETE VEIER!!

Tårevåte avskjedssener på Sollihøgda

Her er link til ruta vår søndag.

 

Vil til slutt si noen ord om Karin, turens eneste jente. Hun er et trofast deltager på alle våre turer. Hun er en fantastisk motorsyklist og en bidragsyter på alle felt. Undertegnede har 43 års erfaring men føler at uansett utfordringer vi møter langs veien ligger Karin i speilet og gliser. Til dere andre jenter der ute, vi savner dere.

Takk for en fin sommer alle sammen. Planene for 2016 legges ut ved juletider.

God jul.

Jan.