Østerdalen 11.-13. juni

Da var august her, og vi skulle endelig på tur igjen. Det var med en viss bekymring jeg fulgte med på «Hans» herjinger på Østlandet. Uværet må ikke forveksles med vår fotograf Hans som ikke herjer spesielt mye.

Det var mye stengte veier onsdag og torsdag, men heldigvis bestemte vi oss for å dra allikevel. Dessverre hadde uværet sørget for at vi ble en mindre, siden Lars satt værfast og veifast i Nesbyen.

Vi som hadde anledning møttes på Elgstua i Elverum fredag klokka 12 for en bedre lunsj. Veien vi hadde valgt ut hadde vært stengt torsdag kveld, men ble heldigvis klar fredag morgen.

Lunsj på Elgstua
En liten beinstrekk på vei oppover

Da vi kom frem til Øiseth hotell på Åkrestrømmen, ble vi tatt imot på en særdeles hyggelig og imøtekommende måte. Dette er en plass som passet oss midt i blinken, og vi kommer gjerne igjen.

Utover ettermiddagen var vi alle på plass, og som alltid var det stas og møtes, stemningen er alltid på topp på slike turer.

På lørdag delte vi oss i to grupper. Jan tok ansvar, og lagde en rute for de som hadde lyst til å kjøre grus, og jeg ble med de som ville ha helt ferdig vei.

Grusgutta på vei
Pause i skogen

For oss som kjørte asfalt ble ruten slik:

SE I GOOGLE MAPS

Lunsjen ble inntatt på et mini-motormuseum på Tolga, artig å se hvordan en bensinstasjon så ut for mange år siden, det var mindre pølser bak disken den gangen.

Bensinstasjon på gamlemåten

Utrolig nok kjørte vi lørdagen nesten uten regn, det var langt bedre enn forventet.

Da vi alle var samlet på hotellet igjen var det stor enighet om at det hadde vært en fin dag på sykkel. Ikke rart vi trives med denne hobbyen.

På denne turen hadde vi med to karer med fødselsdag på søndag, Arne og Jan (tidligere leder i klubben).

Siden Jan runder en milepel og fylte 70 unge år, måtte vi jo gjøre litt ekstra stas på han.

Da familien spurte om hva han ønsket seg på bursdagen, svarte Jan at han ville være med på HRCN tur, og veldig stas for oss andre at du ville være med Jan. Hotellet dekket med et fint pyntet bord og knallgod mat. Etterpå ble det kaffe og kake.

Hotellet dekket til festbord
Jubilantens kake, med hilsen fra HRCN og Kellox

Kvelden forløp videre med gode historier, noe godt i glasset og klubbens favorittspill: Raffle, her slår konkurranseinstinktene inn og det juges på høyt nivå

På søndag var det vanlige avskjedsscener og vi dro hvert til vårt puljevis utover formiddagen. Utover kvelden tikket det inn med meldinger om at alle var vel hjemme, godt å vite.

Tusen takk til alle som var med og gjorde dette til nok en knallfin HRCN tur.

For et hotell – for en jubilant – for en herlig gjeng

Stig Engebretsen