På MC-tur i Telemark juni 2016

 

Telemark har en vifte av perfekte motorsykkelveier å boltre seg i. Sjekk ut kartlinker!

 

På to hjul og med passe løse planer rullet nylig Honda Riders Club over 75 mil på sommerlig MC-tur i Telemark.

– For oss østlendinger er Telemark det perfekte fylket for MC-turer, sier kjentmann og turleder Jan Grimsgård i Honda Riders Club Norway.

– Det er kort avstand fra det sentrale Østlandet, og holder man seg unna E 134 har man en flott vifte av perfekte motorsykkelveier å boltre seg på, legger han til.

 

Fra land og strand

Sammen med en gjeng på fjorten kjøreglade Honda-eiende motorsyklister – fra blant annet Kongsvinger, Son, Oppegård, Rælingen, Oslo, Beitøstølen og Vestfossen – møttes de i Hokksund en fredag formiddag. Værmeldingen var god, og bortsett fra noen små regndråper på fredagen ble turen gjennomført på tørre veier.

Link til turen fredag finner du her.

 

Honda Riders Club Norge har eksistert i sju sesonger og arrangerer fire turer i året. Jan Grimsgård er turleder og lidenskapelig motorsyklist siden 1971. Som nyslått pensjonist har han bedre tid til favoritthobbyen enn på lenge.

– Turene er godt planlagt, i samarbeid med folkene i Metrologisk institutt. Samtidig er det best å ha rom for å endre på planene underveis. Turen er alltid det viktigste, sier Grimsgård.

 

Topp vertinne og en ny Africa Twin

Denne gangen var Hallbjønn Høyfjellssenter valgt som base for hvile, mat og overnatting. Det ligger langs Fv. 45, midt mellom Dalen i Vest-Telemark og Valle i Setesdal.

– Hvis du vurderer å suse rett forbi her, ikke gjør det. Ta et stopp. I Anne-Lise finner du en topp vertinne, og prisene er hyggelige, sier Jan Grimsgård, som klapper seg fornøyd på magen når han forteller om festmåltidet vertinna disket opp med på lørdagskvelden.

Et av medlemmene hadde for anledningen lånt seg en ny Africa Twin. En sykkel som etter sigende takler norsk veistandard på en utmerket måte.

– Den sykkelen er allsidig og helt rå, perfekt på veier i et fylke som Telemark, sier turlederen, som selv kjører stødige Honda 1200X Crosstourer.

Lørdag var det tid for en liten langtur på rundt 20 mil – med innlagt overraskelse. Målet var nemlig bondegårdsbesøk på Lega, med geitedrift og osteproduksjon på programmet.

Link til turen lørdag finner du her.

 

Urbane motorsyklister og produktive geiter

– Her ble vi servert gårdens ulike oster, utrolig god pizza og kaffe og kling. Det er det samme som oss fra byen kaller kaker. Og relativt urbane motorsyklister fikk en nyttig gjennomgang av geitedrift. Her anbefales et besøk, vi ble virkelig tatt godt i mot, forteller en smilende Jan Grimsgård.

Søndag var det tid for å bryte opp og deltagerne dro hver til sitt, en sågar helt til Vestlandet på en egen ekstrarunde som skulle vare noen uker.

For Jan Grimsgård er trygghet og hyggelige kjøreopplevelser to ting som henger tett sammen.

– Det er alltid godt og hyggelig når det utover søndagskvelden tikker inn meldinger fra alle deltagerne om at alle er fremme i god behold.

 

Ps. Fortsatt noen få ledige plasser til turen til Hallingdal 12.-14. august. Meld deg inn i HRCN og meld deg på i dag.