Ranten 10.-12. august 2018

Da har vi endelig vært på tur igjen! Årets august-tur var lagt til Ranten hotell, på Myking i Hallingdal. Dette var turen hvor også grusfolket skulle få sine behov dekket.

For alle oss med middels intelligens eller under snittet fleksible arbeidsgivere startet turen fredag i et forrykende vær. Arne og Ole hadde avspasering og vett nok til å sjekke yr og dra torsdag

Vi motorsyklister har som kjent et evig jag etter hestekrefter mellom beina, og i påvente av at vi andre skulle dukke opp lånte de hester og tok seg en ridetur i fjellet. Konklusjonen fra dem var klar; antallet hestekrefter er ikke avgjørende, det holder med én hest!

Fredag kveld blei vi servert «småmat» som er en tradisjonell festrett fra Hallingdal. Og når vi samles første kveld på tur er det absolutt for fest å regne. Maten er god og veldig praktisk. Gryta står varm hele kvelden, så de som ankommer sent får også mat. Retten har fra gammalt av blitt servert med øl attåt. For en heldig tilfeldighet det var at vi også likte øl!

Eventyrerne fikk endelig prøve seg på grus

På lørdag var sola tilbake og veiene hadde tørka opp. På denne turen var det tilbud om to ulike ruter; grus eller asfalt. Ni stykker valgte grus, eller halvfabrikat vei, som Hans kaller det. Han og resten av gjengen tok asfalt.

Siden dette var første gang vi skulle på grus var undertegnede spent på hvilket nivå folket var på. Her fikk jeg meg en hyggelig overraskelse. Samtlige hang på med full kontroll, selv om veiene til tider hadde gått i oppløsning etter ovennevnte regnvær. I denne sammenheng vil jeg spesielt nevne Per, vårt hyggelige medlem fra Risør. De fleste av oss kjørte Africa Twin og Crosstourer, sykler som er ment for denne typen veier. Per kjører Honda NC 750, som jeg alltid har trodd er laget kun for asfaltert underlag. Her tok jeg feil! Per og NC`n lå og dytta oss hele veien gjennom Vassfaret, ganske moro! Undertegnede kjørte AT Adventure Sports, og jeg gir meg ende over; dette er en helt utrolig sykkel! Turen blei på 24 mil. Ruta til grusfolket finner du her.

Fantastisk dagstur på asfalt for resten

Asfaltfolket laget en fin runde i Numedal, over til Geilo og videre til Ål, hvor de la inn en stopp på Hove MC-pensjonat. Dette stedet er dessverre nedlagt, men for oss som har kjørt sykkel noen år er nostalgien så stor, og minnene så mange at vi ikke klarer å kjøre forbi. En stor takk til rytter Arne som guidet denne gruppa. Ruta til asfaltfolket finner du her.

Etter en fantastisk dag ankom de to gruppene Ranten med kun noen få minutters mellomrom. Ølen i kveldsola smakte godt også uten «småmat» og det blei utvekslet opplevelser etter en fin dag.

Harald utkonkurrerte de lokales festmat med reinsdyrstek som smakte tett opp mot magisk. Tilhørende drikke var like godt som kvelden før, og stemningen ble som den pleier; helt spesielt god!

Søndagen rant med ustabilt vær. Det ble avgang i grupper da vi skulle til ulike steder i landet.

Jeg mottok hyggelige meldinger fra samtlige motorsyklister og ryttere utover kvelden om at alle var vel hjemme.

Takk til alle som var med.

Husk årets siste tur til Vrådal 1-2 september. Påmeldingsfrist 23 august.

Jan Grimsgård.

01 aug 18
Upåklagelig stemning under middagen
Per med full kontroll gjennom Vassfaret
03 aug 18
Tøffe karer i Vassfaret
04 aug 18
Ole og Arne er lei maset om mye hester
05 aug 18
Rørende besøk på Hove mc-pensjonat