Ranten 26.-28. juni 2020

Der, endelig var vi i gang! Nå var det mange som var lei av å sitte koronafast hjemme i sofaen, og MC er jo virkelig verdens beste hobby også i disse tider; ingen nærkontakt, og absolutt best uten store folkemengder og trengsel. 24 stykker var påmeldt til årets første tur.

For de med et avslappa forhold til arbeidslivet var avgang allerede fredag kl 11:00 fra Langebru i Hokksund. Som pensjonist er undertegnede avhengig av at den arbeidsføre delen av befolkningen går på jobb og betaler skatt. Dette for at jeg, (og mange med meg), kan motta vår månedlige apanasje fra NAV. Derfor blir jeg litt bekymra når 14 stykker fra arbeidsstyrken dukker opp før lunsj for å være med på tur. Men du verden så hyggelig!

Turen til Myking, i Hallingdal, gikk via en rekke svingete omveier. Først Lurdalen, nord for Kongsberg, til Lampeland. Så is og kaffe på Lyngdal i Numedal. Lunch på Haglebu Fjellstue. Dette er et sted å anbefale.  Neste stopp Nesbyen for bunkring av bensin og annen flytende væske.

Ruta vi kjørte fredag finner du her.

Ranten Høyfjellshotell har vi vært på en rekke ganger, og det har nesten blitt som et klubbhus å regne. Man leser mye om Straand hotell i Vrådal om dagen, som er et flott sted for oss motorsyklister. Men Ranten er like bra; litt slappere stil og en helt annen prisklasse. Anbefales på det varmeste!

Lokal festmat og gamle kjente

Vi har medlemmer som kommer fra store deler av Sør-Norge. Veldig hyggelig å se igjen folket fra Bømlo, Kongsvinger, Son, Beitostølen og Skarnes. En spesiell velkomst til Dag Lilleøygard fra Arendal. Dag er mannen som drev Hove MC-pensjonat på Ål i mange år. En stor ære at Dag vil være med oss på tur.

Middagen fredag bestod av «Småmat» som er lokal festmat fra Hallingdal, og fest er det jo når vi endelig kan samles igjen etter måneder i karantene. Veldig godt. Det viste seg også at karantene ikke hadde gjort noen ting med de sosiale ferdighetene i gruppa; god stemning!

Været fredag var vel det man kan kalle plagsomt varmt. På lørdag var det bare varmt.

Vi hadde planlagt en rundtur på ca 22 mil, og på deler av turen var det mulig å få noen mil på grus. Takk til Ragnar som tok ansvar for de som ønsket kun asfalt. Vi som kjørte grus delte oss i to grupper; Lars ledet de med erfaring, mens jeg kjørte med de som ikke hadde så dårlig tid. Det blei en fantastisk tur i vakker natur. Alle gruppene møttes til lunch på Imingfjell Turistheim.

Veien tilbake til Ranten gikk i to grupper da grusfolket ønsket mer grus på noen lokale veier i Rukkedalen.

Ruta vi kjørte lørdag finner du her.

Stilfull middag

Fint å komme hjem med litt leskende drikke i skyggen og utveksling av erfaring fra dagens tur.

Stilfull middag med hysteriske historier og rørende taler. Intet øye var tørt.

YR meldte regn søndag, YR hadde rett! Avgang gikk puljevis denne dagen. Noen hadde veldig lang vei hjem og dro rett etter frokost. Optimistene ventet noen timer i påvente av at været skulle bedre seg…fiasko!

Men meldingene som rant inn på kvelden fortalte at alle hadde kommet seg vel hjem.

En stor takk til dere som var med og sørget for at dette blei så fint.

Til dere andre; meld dere på neste tur – Hornsjø Høyfjellshotell 14-16 august. Her blir det både grus og asfalt-alternativ.

Jan.