Rondane 14.-16. august 2015

Vestlandet er alltid målet når HRCN skal på tur i august, men i år var det meldt mye regn vestover. Rutinerte som vi er finnes det alltid en plan B.

Været er avgjørende for at mc-turer skal bli vellykka

Vestlandet er alltid målet når HRCN skal på tur i august, men i år var det meldt mye regn vestover. Rutinerte som vi er finnes det alltid en plan B. Øst i Norge var det strålende vær og vårt hyggelige vertskap på Rondane Gjestegård heiv seg rundt og tok oss i mot med åpne armer.

15 stykker var påmeldt til denne turen, og det sier litt om det Norske arbeidsliv at 7 stykker møtte opp i Oslo fredag morgen.

Ruta var lagt til Skarnes, Odalen og første stopp på Elgstua på Elverum. Fulgte så Glomma på østsida (Kongeveien) til Rena. Videre langs Storsjøen ti Åkrestrømmen. Dette er en omvei på 5-6 mil, som i sola bare er en fryd.

Her er link til turen fredag.

Rondane Gjestegård er en perle i foten av Ringebufjellet hvor vi også tidligere har overnatta. Den yrkesaktive delen av HRCN ankom i grupper utover kvelden. Dvs Hans, Stig og Ståle hadde vært på tur noen dager og kom over Sognefjellet for å møte oss.

Maten blei servert over åpen flamme i en gapahuk ved elva. Elggryte med en smak av villmark! Den urbane delen av gruppa fikk denne kvelden en opplevelse som man vil huske lenge.

Stemningsfull tur over Dovre

Zdenek, vårt første medlem fra Tsjekkia var et nytt, hyggelig bekjentskap. Kellox stilte en Honda VFR 1000 F til disposisjon. Zdenek trodde han hadde kommet til himmelen. Fint vær, fantastiske mc-veier, verdens beste sykkel. I tillegg hyggelig sosialt selskap….jo, det virka som han kosa seg.

Også på denne turen overnatta vi 2 netter på samme sted. Ruta som var planlagt på lørdag var ca 30 mil, med retur til Gjestegården på ettermiddagen. Vi starta det hele med å krysse Ringebufjellet over til Gudbrandsdalen. Ikke rv 27, men Friisvegen litt lenger sør. For dere som ikke har vært her, kjør over her, det er fint!

E6 er lite mc-vennlig, men vestsida av Lågen er laget for oss på 2 hjul. Helt nord til Sel i Gudbrandsdalen er det mulig å komme uten å kjøre E6.

Lunsj på Dovre hvor vi plutselig ble en del av et bryllup. Stemningsfullt!!!

Undertegnede har i alle år forsøkt å påvirke den skeptiske delen av gruppa til å kjøre grus. Det faktum at det fortsatt er flere kilometer grus enn asfalt i vårt vakre land betyr at her er det mange uoppdagede perler. Føler jeg har en viss suksess med mitt lille prosjekt. Av 14 stykker kjørte 10 stykker Grimsdalen fra Dovre. Arne tok ansvar og ledet de 4 siste trygt via Dombås, Hjerkinn, Folldal og hjem til Gjestegården.

Grimsdalen er en vakker dal med fast fint dekke og med en natur som kan ta pusten fra en.

Siste delen av turen gikk sørover forbi Sollia til Gjestegården vår. Her er link til turen vår lørdag for de som kjørte Grimsdalen. Asfaltfolket var innom Dombås, Hjerkin og Folldal. Kos med en kald øl i hytteveggen ved hjemkomst. Og det var stor enighet om at dette hadde vært dagen sin.

Denne kvelden kunne vertskapet by på en stilfull 3-retters i storstua. Dette ble kvelden for taler og utdeling av gaver. Zdenek fikk HRCN T-skjorte som tegn på livsvarig medlemskap i vår eksklusive klubb.

Undertegnede er fra storbyen og har hele livet hatt en våt drøm om å kjøre traktor. Et besøk hos vårt medlem og gårdbruker Ståle tidligere i år medførte at drømmen gikk i oppfyllelse. Tårene presset seg på og klumpen i halsen jobba hardt da jeg fikk overrukket T-skjorte fra Felleskjøpet, og med påfølgende gode ord om hvilket talent jeg var som bonde. Takk Ståle! Nok en fin dag blei avslutta ved bålet nede ved elva.

Søndag var dagen da vi skulle spres for alle vinder

Baard og jeg fortsatt nordover og hadde noen fine dager.

Alle kom seg hjem, og i tradisjonens tro tikket det inn hyggelige meldinger utover kvelden da folket var vel hjemme.

En stor takk til alle som bidro til at det blei så fin tur. En spesiell takk til Erik og Hans som har tatt de fine bildene.

Jan.

P.S: Husk bonusturen til Finnskogen 5.-6. september.