Spåtind 12.-13. september 2020

Årets bonustur var lagt til Spåtind Høyfjellshotell. Det viste seg å være et veldig klokt valg!

Nok en gang hadde vi solid oppmøte. 20 stykker var klare for høstens vakreste eventyr, og for å oppleve Fjellheimen kledd i de vakreste farger.

Klare for avreise fra Skedsmokorset.

Oppmøte på Skedsmokorset med første stopp på Maura hvor vi plukka opp Hanne, Turid og Per Ola. Sesongens siste tur brakte med seg en del ”førstereis”, så vi hadde en kort gjennomgang rundt hvordan vi ter oss langs veien. Her snakker vi trafikalt, og ikke hvordan vi ter oss sosialt, da vi har lært oss at hele gruppa vår er godt utlærte i så henseende!

Værskifte og god lunsj

Fra Maura tok vi gamle veien over Skjerva mot Roa. Her er det mulig å ta tunnelen, men etter mange år på tur har vi funnet ut at Norge er mye finere fra utsiden enn fra innsiden av fjellveggene. Vi passerte Jevnaker for å ta vestsida av Randsfjorden nordover. Været hadde til nå vært hva meteorologene kaller lettskya opphold. Det så ut til å endre seg når en svart vegg med regn dukka opp foran oss. Så selv for den største optimist var det bare å stoppe for å skifte til antrekk regn. Når en så stor gruppe skal kle seg om tar det tid. Så når alle var ferdig skodd, var regnet borte og resten av dagen blei en ganske klam affære.

Lunsjen ble inntatt på Bjørnen kro.

Bjørnen Kro. Vi må jo ha mat!

Den siste timen opp til hotellet blei en real nytelse; fine høstfarger, klar luft og tørre veier, en kombinasjon som er nærmest uslåelig. Deler av gruppa hadde reist allerede på torsdag og stod for en stilfull mottagelse ved ankomst.

Feiret 700 000 kilometer

Etter en kjapp dusj og skifte til sivil var det samling i peisestua. Hotellet hadde peis, og vurderte nok å gå til anskaffelse av trekk i peisen. For de av oss som har slutta å røyke for noen år siden fikk bekrefta at det ikke er noen grunn til å angre på det.

Fine folk pynta til middag.

God tre- retters middag med mange fine historier fra vår 11 år lange historie. Undertegnede hadde vært aktiv med kalkulator og regnet ut at vi har kjørt ca 35000 km i regi av HRCN i løpet av disse årene. Med et gjennomsnittlig antall på 20 stykker pr tur blir det smått imponerende 700 000 kilometer. Og det uten en eneste ulykke! Da kan Trygg Trafikk og veimyndighetene si hva de vil; det er mulig å overleve dette, og i tillegg kan man ha det helt fantastisk!

Nok en gang vil jeg takke for en veldig fin tur!

HRCN går nå inn i vinterdvale, så det er bare å finne fram frimerkesamlinga og lysterapilampa. Men hold ut….det kommer en ny sommer. Følg med på sida vår for oppdateringer utover høsten og vinteren.

Jan Grimsgård

Rolf, blid som vanlig.
Hildes AT i vakre omgivelser.
Crosstourer i sitt rette miljø.
Grusfolket på Totenåsen.
Ståle på vei hjem til Beitostølen.