Stig er ny leder i HRCN

Det blir en ny vår med nye muligheter når Stig tar over stafettpinnen fra Jan.

– De sier at å hoppe etter Wirkola er vanskelig, men å ta over etter Jan kan være like vanskelig.

Stig Engebretsen er ingen ukjent mann i HRCN etter ni år som medlem og deltaker på flere av turene hvert eneste år. Klubben har fått en leder som er svært ydmyk på vegne av oppgaven, men han var likevel ikke i tvil om hva han skulle svare da Kellox spurte om han ville ta på seg oppgaven.

– Jeg er veldig opptatt av at klubben fortsetter og mener den har stor verdi for medlemmene. Det var veldig hyggelig å bli spurt, og jeg gleder meg til mange fine turer med gjengen fremover.

En unik klubb med et stort hjerte

De var to gutter fra Kongsvinger som ble med i klubben for ni år siden. De blir fortsatt omtalt som «de nye», noe som muligens endrer seg når den ene nå tar over lederrollen. Stig husker godt hvordan det var å bli tatt inn i varmen i klubben.

– Siden vi begge var relativt rustne motorsyklister, fikk vi plassen bak sjefen sjøl de første milene over fjellene. Jeg lærte antageligvis mer om sporvalg, plassering, og sving på den turen, enn jeg hadde gjort årene før. Klubben har mange erfarne førere som gjerne deler tips, opplevelser og gode historier. Det er nettopp det som er unikt med klubben, og som gjorde at før motoren rakk å bli kald, hadde jeg begynt å glede meg til neste tur.

Stig er en ekte Honda-entusiast og har aldri kjørt noe annet.

– Hvis ikke Hondaen starter om våren, da har du sannsynligvis glemt hvor du har lagt nøkkelen. Jeg liker at ting fungerer, så Honda er det eneste naturlige valget.

I 2021 fortsetter Stig der Jan slapp

– I første omgang skal jeg videreføre det som fungerer bra i dag. Jan har lovet å bistå med assistanse når vi planlegger neste års turer. Norge er et fantastisk MC-land, og jeg kommer til å fortsette med todelte ruter der det er mulig, med gruskjøring for de som ønsker.

Neste års turer blir klare på hrcn.no i månedsskiftet januar/februar.

– Det er mange som er misunnelige på klubben vår. Selv om MC-kjøring er en viktig del av turene, er fellesskapet, opplevelsene, latteren, og det fantastiske humøret minst like viktig. Sånn skal det fortsette.