Telemark og Agder 26.-28. juni 2015

Årets andre tur gikk til Telemark og Agder. Etter vårturen til Fjellbacka, hvor vi valgte to netter på samme sted, var det stor enighet om at det fortsetter vi med. Huset vårt i Treungen er et perfekt utgangspunkt for flotte turer.

Fem stykker av oss dro tidlig fredag og hadde en fantastisk tur. Oslo, Hokksund, Kongsberg og Notodden må kalles transport. Men så tar det av. Sørover mot Gvarv, for så å ta FV 44 mot Skien. Dette er en vei laget for oss motorsyklister. Sør for Skien gikk ruta mot Drangedal, over Gautefall til Treungen.

Som vanlig ankommer folket i fordelt utover ettermiddagen, avhengig av arbeidsgiveres velvilje. Ved syvtida hadde alle ankommet og grillen blei fyra opp. Vi blir alltid godt mottatt dit vi kommer, men ingen er så glad for å se os som knotten i Treungen. Middagen blei derfor fortært innendørs. Stor stemning med god mat og drikke.

En av de beste veier vårt vakre land kan by på

Fordelen med å returnere til samme sted er at man kjører uten oppakning. Dette medfører at opplevelsen blir, om mulig, enda bedre. Været lørdag var greit. Lite sol, men heller ikke regn. Ruta som var planlagt var på 22 mil. Vi startet fylkesvei 41 sørover, for så å ta fv 276 til Gjerstad. Så sørover til Vegårdshei. Dette er et distrikt med en masse fine mc veier. Til alle dere som kjører E18… Kom dere noen kilometer inn i landet og kos dere!!!

På Vegårdshei hadde Senterpartiet stand før kommunevalget til høsten. Plutselig var Kay fra Oslo skrekkelig interessert… Hva gjør man ikke for en gratis kaffe! Fra Vegårdshei fortsatte vi sørover til vi traff på FV 42, retning Evje. Ved Mykland tok vi fv 413 nordover. Dette er en strekning som er beskrevet i tidligere reisebrev. Fortsatt en av de beste veier vårt vakre land kan by på. Så inn på fv 41, lunsj i Åmli, og siste etappe opp til Treungen. Knotten var glad for å se oss igjen, uten at det la noen demper på nok en hyggelig kveld.

Takk for en fin tur alle sammen.

Neste tur Hemsedal-Vestlandet 14-16 august. Bli med! Dette er gøy.

Jan

Det viste seg at Hans fra Kongsvinger og Ståle fra Beito hadde ferie, og planer om en turne på Vestlandet. Undertegnede gikk av med pensjon for noen dager siden og kom plutselig på at han hadde ferie resten av livet. Søknaden om bli med på tur blei hastebehandlet, og til min store glede innvilget. Suleskar-Lysebotn-Stavanger-Stord-Norheimsund-Aurland-Årdal-Beitostølen på 3 dager. Snakk om start på pensjonistlivet!!!!