Til Fjällbacka 16.-18. juni

Så var det klart for årets andre tur, denne gangen skulle vi østover på utenlandstur helt til Sverige.

For de som hadde anledning til å dra tidlig fredag,  så møttes vi på krigsminnesamlingen i Rygge. Her fikk vi mulighet til å stifte bekjentskap med den helt nye Honda Transalp som Jan hadde tatt med på prøvetur. En knallfin og spennende sykkel.

På trappa til krigsminnesamlingen med nye Transalp i front

Stor takk til Per Ivar som guidet oss rundt og fortalte om alt som var utstilt. Tre etasjer med mye å se på og mange spennende historier knyttet til alt som var der. Anbefaler å ta en tur hit, dette er verdt å få med seg. De har åpent hver søndag mellom 12:00 og 15:00 fra 8. mai til 30. september.

Følger nøye med i historietimen

Etter historietimen la vi kursen mot Sverige og Fjällbacka. I strålende sol på fine veier er det herlig å være motorsyklist. Da vi kom frem var de første allerede på plass, og noen kom utover kvelden.

Fredagens rute kan du se her: SE I GOOGLE MAPS

Som alltid hyggelig å samles utover kvelden. Det ble en tur på brygga hvor det serveres utmerket mat, blant annet en helt nydelig fiskesuppe. Med litt godt i glasset, gode samtaler og en nydelig solnedgang, kunne det vel egentlig ikke bli bedre.

Solnedgang i Fjällbacka

Lørdagen vartet opp med det samme knallværet, og vi skulle ut på en 24 mils runde. På starten av dagen ble litt mye rette og brede veier, men dette ble fort glemt da vi kom frem til Brudfjällsvegen inn mot Håverud, den er bare helt konge på sykkel.

Ved akvedukten i Håverud var det tid for en pause og lunsj, fin plass med god mat. Er du på de kanter er det absolutt verdt å ta turen innom der.

God lunsj ved Håverud Akvedukten

Etter lunsj ble det derimot smalere veier, mer svinger og mindre trafikk, på MC passer dette oss langt bedre.

Lørdagens rute kan du se her: SE I GOOGLE MAPS

Tilbake i Fjällbacka var det greit med litt leskende drikke og en kald dusj. Det hadde vært en knallfin dag på sykkel, men det blir fort litt varm når gradestokken ligger mellom 28 og 30 grader.

God mat og drikke etter en varm dag

Det var stor enighet i gruppa om at dette hadde vært en fin dag på sykkel, og det som er herlig med denne gjengen, er at det er fint å komme frem også.

Sosialt og hyggelig hele kvelden som vanlig, med mange gode historier og mye latter.

På søndag reiste vi hjemover i forskjellige puljer utover dagen, noen ville tidlig hjem og andre ville nyte en rolig formiddag.

Etter mye sol i helgen, var været noe mer varierende på søndag. Utover kvelden kom det inn meldinger om at alle var vel hjemme.

Et fint knippe Hondaer

Takk til alle som gjorde dette til en knallfin helg på sykkel!

Nå skal vi ha litt sommer, så blir neste tur til Østerdalen 11-13 august.

Har du anledning er det bare å melde seg på, dette er en herlig gjeng å være på tur med.

For en plass – for et vær – for en gjeng

Stig Engebretsen