Trollhettan og Fjellbacka 23.-25. mai 2014

Endelig er årets sesong i gang. Dette er 5. året HRCN eksisterer og det begynner å bli en utfordring å finne nye steder å besøke. Valget falt derfor på Gøtaland i Sverige, en litt ukjent perle for oss som har så dilla på norske fjorder og fjell.

Avgang fra Rakkestad fredag formiddag. Vi fulgte RV 22 sydover til Halden hvor vi hadde en avtale med Honda Clasic, avdeling Østfold. Her fikk vi en omvisning i et imponerende museum med 18 fantastiske gamle Hondaer. Kai, vår engasjerte vert, fortalte med stor innlevelse om sin lidenskap. Vi andre har også et forhold til Honda, men vi må nok innrømme at vi ligger i en litt annen divisjon. Takk til Kai for en flott omvisning.

Fulgte så RV 22 videre sørover. Dette stykket kalles «den blågrønne veien» og er en opplevelse for oss som koser oss på 2 hjul. Vel inne hos broderfolket fulgte vi vei 164 og 165 til tettstedet Ed, hvor vi inntok en lettere lunsj. Været var et eget kapittel. Det blei registrert 29 varmegrader, og det er fortsatt mai måned!

GPS er et artig hjelpemiddel. Veiene i Sverige kan til tider være store og kjedelige. Men, vi anmodet GPSèn om å finne den korteste, ikke raskeste, ruta fra Ed til Tollhettan. Vi blei da sendt inn i et «ormebol» av festlige veier resten av denne dagen. Hotell Trollhettan var stedet vi overnatta. Føler vi traff bra med timinga da himmelens sluser åpna seg i det vi satt ned støtta utenfor hotellet. 2 av deltagerne er i arbeid og ankom 2 timer seinere, våte som katter. Vi var nå fullt lag og inntok byen for en bedre middag. Til sengs i normal tid, i påvente av en ny flott dag.

Og ny flott dag blei det! Sola var på plass, temperaturen var på litt mere levelig nivå, og vi var veldig klare. Trollhettan har en av Sveriges største mc- forretninger, og et besøk her var en selvfølge. 2 timer og noen tusenlapper seinere var vi på tur retning svenskekysten. Gårsdagens vellykka GPS prosjekt blei også nå benytta til å finne krøllete veier til Stenungsund . Planen var å følge kysten nordover, noe som betyr vi kjørte rundt Tjørn og Orust, 2 idylliske øyer i den svenske skjærgården. Så nordover mot Lysekil. Her fikk den maritime delen av gruppa tilfredsstilt sitt behov for fergetur. Smøgen er også et sted som må besøkes om man er på disse kanter. Iskrem på bryggekanten er ensbetydende med lykke. Fulgte så kysten videre nordover og passerte perler som Hunnebostrand og Hamburgsund før vi ankom Fjellbacka, målet for dagen. Vandrerhjemmet her viste seg å være perfekt innkvartering for oss. Astrid, vår hyggelige vertinne, visste ikke hva godt hun kunne gjøre for oss. En kald øl i hagen før vi, ikledd den minst skrukkete skjorta inntok en trivelig restaurant på bryggekanten. Verdens beste fiskesuppe med dertil passende hvitvin satt et flott punktum for nok en vellykka dag.

Neste dag fant Arne ut at han like gjerne kunne returnere til Trollhettan, hvor han hadde lagret telefonen et døgn. Vi andre fortsatte vår ferd nordover langs kysten. Obligatorisk stopp på Svinesund for innkjøp av bacon. Dette var også stedet for de gråtkvalte avskjedssener.

Takker alle som var med (11 stykker) En spesiell takk til Karin, eneste representant for det svake kjønn.

Neste tur 20-22 juni, Buskerud og Telemark. Påmelding innen 4 juni. Fortsatt ledige plasser.

Jan.