Tur til Hallingdal, 12.-14. august 2016

Årets tredje tur med HRCN ble lagt til Ranten hotell på Myking i Hallingdal. Nok en gang med det vi må kalle et solid oppmøte. Hele 17 medlemmer var klare for en helg i vakker norsk natur.

 

Kaffe og vaffel på tanken

Som vanlig var det noen som synes helga bør starte fredag morgen, og seks 6 av oss møtte opp på Sollihøgda kl. 11.

Veien fra Sollihøgda til Nesbyen kan bli mye riksvei 7, men etter kreativ lesing av kart fant vi alternativer som er mer MC-vennlige: Gamleveien til Sundvollen, for så å ta østsida av Steinsfjorden. Så passerer vi Norderhov og Ask før man må innom Rv 7 noen mil til Sokna.

På Sokna er det på høy tid med påfyll av drivstoff, altså kaffe og vaffel.

 

Ny perle uten bilister

Den gamle veien forbi Noresund har jo blitt en perle, særlig ettersom alle bilistene velger å kjøre den nye veien.

Lunsjen ble inntatt på Hallingporten ved Gulsvik. Her dukka den delen av gruppa opp som hadde vært innom jobben for å ønske kollegaene god helg. Været hadde etter hvert blitt så kranglete at planene om flere omveier blei bytta ut med ønsker om varm dusj på Ranten.

Ruta fredag kan du se her.

 

Gode historier

Fordelen med å ankomme først er at man blir en form for velkomstkomité når den arbeidsføre delen av Honda Riders Club Norway dukker opp utover kvelden. Det blir som regel rørende gjensynsscener av slikt. Vi har jo ikke sett hverandre på mange uker, må vite.

Hans og Ståle var spesielt lykkelige over å komme fram. 34 mil i øsende regn er en prøvelse for selv de aller tøffeste.

På kvelden var det stor stemning med gode historier og munter samtale om alle de fine MC-turene de fleste hadde vært på i sommer.

 

Vei som skapt for tohjulinger

Lørdagen rant med hva man kan kalle vekslende vær. Som på de seneste turene våre, skulle vi ha to netter på samme sted. Dette medfører at lørdagens kjøring går uten oppakking, noe alle setter lettbeint pris på.

Starten på ruta var å kjøre tilbake til Nesbyen og ned Hallingdal til Bromma. Herfra gikk turen opp på fjellet til Haglebu. Der var det ny, viktig stopp med vaffel og kaffe.

Deretter dro vi ned til Eggedal og Prestfoss. Dette er en vei som må være laget av en hyggelig motorsyklist. Bare synd værgudene hadde lagt alt i bløt. Fra Prestfoss tok vi over høydedraget til Numedalen.

Numedalen er egentlig ganske kjedelig, men denne delen opp til Rødberg er faktisk riktig fin. Og etter mange mil på ekstremt svingete, og til tider hullete underlag var det fint med lange dovne svinger i Numedal.

 

Spektakulær utsikt og Africa Twins

Lunsjen tok vi på Rødberg. Klatringa fra Rødberg opp til Tunhovd er spektakulær, og utsikten på toppen gjør noe med oss fra flate Østlandsbygder. Den siste biten gikk gjennom Rukkedalen, før vi ankom hotellet vårt etter 24 bløte, men gode mil.

Honda-importøren Kellox hadde lånt oss en African Twin som mange fikk prøvekjøre denne dagen. Det var stor enighet om dette har Honda virkelig fått til. Arild fra Sarpsborg var et hyggelig nytt bekjentskap som også kjørte nye Africa Twin. Undertegnede og Arild rundet av dagen med noen mil på grus med hver sin allsidige ørkenhest.

Tøffe, fine sykler og en tøff, fin dag. Suverent!

Ruta vi kjørte lørdag finner du her.

 

Sosialt høydepunkt og solskinnssøndag

Lørdagskvelden ble som vanlig et sosialt høydepunkt. Når i tillegg undertegnede og Arne hadde bursdag ble det liksom enda en grunn for å feste. Hans og Ståle hadde ordnet bursdagskaker som jubilantene måtte dele opp med felles kakespade. Arne var såååå lykkelig og flere lurte på om han trodde han sto brudgom.

Søndag var det avgang i grupper. Sola skinte og samtlige kom hjem like hele.

Takk til alle som var med og bidro til at det blei så fint. En spesiell takk til Hans, vår faste fotograf, som nok en gang har foreviget våre opplevelser. Takker også det hyggelige vertskapet på Ranten som tok oss i mot med stor gjestfrihet.

 

NB! Husk bonusturen til Lampeland 24-25 september. Påmeldingsfrist 10 september. Fortsatt noen ledige plasser.