Vestlandstur 26.-29. mai

Endelig er vi i gang igjen!

Honda motorsykler parkert i Hokksund
Avreise Hokksund

Første turen i år hadde også oppstart på Langebru Gjestegård. Yr hadde hele uken spådd at det skulle regne omtrent hele turen, men der tok de grundig feil. Vi gjorde unna regnet på torsdag, og resten av helgen ble overraskende tørr.

Etter at gjensynsgleden hadde lagt seg litt, tok vi fatt på turen videre. Vi kjørte Lurdalsveien så tok vi østsiden av Tinnsjøen, en fin veistrekning på vei til Rjukan. Der ble vi tatt godt imot av Ida og resten av gjengen på Rjukan hotell, en særdeles hyggelig plass med god mat og hyggelig betjening.

Noen av oss tok en sving opp til Vemork, et imponerende syn, som også gir rom for ettertanke.

Besøk på Vemork

Endelig fikk vi tid til å skravle igjen, fortelle dårlige historier og rett og slett bare ha det hyggelig sammen, og det er denne gjengen spesielt gode på.

Fredagen startet med en god frokost, og en grundig sjekk på Yr, så la vi i vei mot Sand. Ståle kom med et veldig bra tips om sted vi burde stoppe, så første rasten ble på Lega i Rauland. For en fin plass, fantastisk mat og veldig blid og trivelig betjening. Her anbefaler jeg alle å stoppe, de kanelbollene er unike. Vi var også så heldige å få omvisning på det helt nye ysteriet som skal i drift i aller nærmeste fremtid spennende og lærerikt.

Lega – en plass verdt et besøk

Fra Haukeli til Røldal

Ferden gikk videre over Haukeli, litt kjølig men ellers fint. Vi hadde planlagt en tur på Fv 632, men  regnet satte en stopper for det i dag. Vi kom frem til Ryfylke Fjordhotell før vi ble altfor våte, også en fin plass hvor vi trivdes godt. Det er forresten vanskelig å ikke trives med denne gjengen, og med god mat og litt godt i glasset ble kvelden perfekt.

På lørdag var været betydelig bedre så vi tok Jønsenfjorden i dag, og for en MC vei, knallfint over der, så kjørte vi 520 til Sauda, og over fjellet mot Røldal, en spektakulær vei som passer supert for motorsyklister som liker å svinge.

Derfra gikk turen tilbake til våre venner på Rjukan hotell. Uansett hvor fin dag vi har hatt, er det godt å komme frem, nok en veldig fin kveld, med mye latter og skravling og en liten tur på pub.

En pust i bakken på vei fra Sauda

Hjemtur i ulike retninger

På søndag var det tid for å reise hjemover. Arild fortsatte turen vider vestover, mens vi andre reiste hjem i forskjellige retninger. Utover ettermiddagen kom meldingene om at alle hadde kommet seg vel hjem.

Takk til alle som ble med å gjorde dette til en knallfin tur! Jeg gleder meg allerede til neste.

En spesiell takk til fotograf Hans, som sørger for at vi har bilder fra turene.

For en gjeng – for noen veier – for en sesongstart!

Stig Engebretsen

Godt å strekke litt på beina
For en fin gjeng!