Vrådal 7.-8. september 2019

Da har HRCN nok en gang vært på tur. Vår 10. sesong blei avslutta på Straand Hotell i vakre Vrådal. Turen i september kalles ”bonustur”. Litt usikker på hvorfor akkurat disse turene kalles bonustur, alle turer på motorsykkel er jo bonus.

For de av oss som kommer fra Østlandet var det avgang fra Tigerstaden i øsende regn. Transport til Sande før vi knakk vestover til Hvittingfoss for kaffestopp. Skien var stedet hvor vi plukka opp Magne, Hans og Ståle. Hans og Ståle hadde allerede vært på tur noen dager. De synes nok vår ”bonustur light” ble litt puslete i forhold. Neste stopp gjorde vi i Lunde for lunsj. Nå hadde regnet gitt seg, sola titta fram og veiene tørka opp.

Flåvatn rundt på tørre veier gjør at man glemmer at det kun var en liten time siden man kjørte motorvei ved Drammen i øs pøs, – snakk om kontraster.

Ved Fjågesund tok vi Fv 304 til Grova. Derfra FV 38 opp til Vrådal.
Ruta fra Oslo til Vrådal finner du her.

sep Africa Twin i sitt rette element

Africa Twin i sitt rette element

sep av med regntøy

Av med regntøyet

sep fint å komme frem

Fint å komme frem

MC-vennlig hotell og utsøkt mat

Vel fremme var det stor enighet om at en øl i sola var det eneste riktige før vi flytta inn på rommene våre. Så kun kort utpakking før vi møttes i peisestua for sosial sammenkomst og nok et lite glass.

Solstråler over et speilblankt Vråvatn er virkelig nasjonalromantisk. Frista ikke akkurat å bade, men en fin spasertur er heller ikke å kimse av. Så da spaserte vi i nydelige omgivelser mens vi nynna inni oss på Ivar Aasens «mellom bakkar og berg».

I tillegg til å være et mc-vennlig hotell, er også maten på Straand hotell utsøkt. Nå er jo vi en gruppe som tar til takke med det meste, men her er maten faktisk bra. Etter en velsmakende middag med dertil godt drikke var de fleste klare for senga i rimelig tid.

Søndagen rant med et strålende vær, men det var kaldt. Rim på sykkelsete viser at sesongen er på hell, en erkjennelse som hvert år gir en liten klump i halsen. Sola gjorde jobben sin og når vi var klare for avgang hadde gradestokken runda 10 grader.

sep Fotograf Hans utfordrer naturen for gode bilder

Fotograf Hans utfordrer naturen for gode bilder

En av Telemarks beste mc-veier

For de av oss som skulle i retning hovedstaden var det lagt inn to gruspartier. Det første fra Kilen til Seljordsvannet er et vakkert stykke med fast fin grus. Ikke alle i gruppa er glad i grus, men enhver kjørte i sitt tempo og ga utrykk for at dette var slettes ikke så ille.

Etter vi passerte Bø og Gvarv kjørte vi til Akkerhaugen for å nyte den fine Valebøvegen, øst for Norsjø. Dette er en av Telemark sine beste mc-veier.

sep Magne koser seg

Magne koser seg

sep sosialt i peisestua
Sosialt i peisestua

Flott tur på grus i Fritzøes skoger

Neste grusparti gikk fra Siljan og Nordover til Grorud. Derfra rett øst til Svarstad. På dette partiet delte gruppa seg. De som ikke ville kjøre grus tok Fv 32 og Rv 40 til Hvittingfoss hvor de møtte grusfolket. Vi som kjørte grus hadde en flott tur. Fritzøe sine skoger med alle de fine grusveiene kan anbefales.

Fra Hvittingfoss var det transport hjem.

Ruta fra Vrådal til Oslo finner du her. (Dette er grusalternativet)

sep Stilfull festmiddag

Stilfull festmiddag

Fin avslutning på 10. sesong

Også denne søndagskvelden mottok jeg mange hyggelige meldinger om at alle var vel hjemme. Som tidligere nevnt var dette vår 10 sesong. Vi har i løpet av alle disse åra ikke hatt et eneste uhell. Dette er vi stolte av.

Da går HRCN inn i sin årlige vinterdepresjon i påvente av en ny sesong.

Følg med på siden her. Turene for 2020 annonseres rett etter jul.

Jan Grimsgård.