I Saltstraumen duger bare påhengsmotorer fra Honda

– Vi sender turister ut i verdens sterkeste malstrøm. Da må vi kunne stole på påhengsmotorene. Det forteller Kurt Jeppesen ved Saltstraumen Brygge. Han er så avhengig av driftssikre påhengsmotorer at Honda er et selvsagt valg med sin 3-årsgaranti.

– Hit kommer det alle slags turister. Da må båtmotorene også tåle all slags behandling.

Jeppesen driver hovedsakelig med fisketurisme og har 38 båter utleie i den kjente og beryktede malstrømmen utenfor Bodø.
 

Honda har tre års garanti på sine påhengsmotorer. Det er markedets beste garanti for yrkesbrukere. Les mer om garantien her.  

Påhengsmotorene må være driftssikre og av høy kvalitet når de brukes omlag 600-700 timer i året. De to siste årene har Jeppesen kjøpt inn 35 påhengsmotorer fra Honda fra 60 til 250 hk til sin bedrift. Båtene er i aluminium og tåler mye, og påhengsmotorene må tåle det samme. De må også være enkle å bruke siden turistene har ulik kompetanse.
 

Se hele utvalget av påhengsmotorer fra Honda.
 

– Hit kommer det fisketurister fra hele ­Europa, noen er ferske, andre har mer erfaring. Det viktigste er at påhengsmotorene fungerer.

I verdens sterkeste malstrøm må vi kunne stole på påhengsmotorene.

Kurt Jeppesen, Saltstraumen Brygge

Oppfølgingen de får direkte fra Hondas ­importør, Kellox, opplever Jeppesen som svært god.

– Hos Kellox er det dyktige, flinke og proffe folk. De har en forståelse for driften vår og følger derfor opp raskt når vi lurer på noe. Til nå har vi ikke hatt et eneste problem. For oss ville det vært svært kritisk hvis båtene sto og ikke kunne leies ut. Men til nå har vi ikke opplevd dette.

Tar servicen på påhengsmotoren selv

På Saltstraumen Brygge har de skaffet seg såpass god opplæring fra Kellox at de gjør servicen på Honda-motorene selv. Kellox er en av svært få som har eget delelager i Norge. ­Dermed er delene aldri langt unna. God service og rask levering av reservedeler er viktige kriterer for proffbrukeren.

– Vi kan ikke vente i to uker på deler. Det må skje raskt, og det opplever vi at det gjør med Honda. Vi har svært kort ventetid på deler, sier Jeppesen.