Publisert

Endelig er Honda ATV tilbake i Norge!

Når Honda gjør sitt inntog med ATV-er i Norge igjen, er det med tre modeller. Alle er spesialtilpasset norske forhold og egner seg ypperlig til terrenget vi har her til lands. Én av modellene har DCT-girkasse med mulighet for automatisk giring, noe garantert mange vil sette pris på.

Dette er nyhetene fra Honda ATV

De tre modellene som er plukket ut og tilpasset norske forhold består av to halvautomatiske og én med DCT-girkasse. Toppmodellen 520 FA6 har i tillegg til DCT-kasse full sperre på fremaksel og nytt design. Alle tre modellene har en toppfart på 60 km/t. 520 FE2 er den komplette arbeidshesten og kommer garantert til å bli populær her til lands. Den minste modellen, 420 FE, har stiv bakaksel, elektrisk girvelger og egner seg godt for de som ønsker en rimeligere modell, uten at det går på bekostning av Hondas kvalitet og driftssikkerhet.

De tre modellene er utstyrte med en ensylindret firetaktsmotor hvor veivakselen er montert i motorens lengderetning. Dette gir minimalt med effekttap fra motorene til hjulene. Den automatiske differensialbremsen foran er alltid klar til å gripe inn, samtidig som den gir liten svingradius. Med elektrisk servostyring blir det behagelig kjøring – selv i det tøffeste terrenget.

Alle ATV-ene fra Honda er klassifiserte som T3B. Det betyr at de har en maksimalt tillatt hastighet på 60 km/t, og at sjåføren må være 18 år eller eldre.

Ekstremt slitesterke

Honda bruker aldri remmer i sine ATV-kraftoverføringer. I stedet brukes det flere ulike mekaniske kraftoverføringer som gir minimalt effekttap mellom motor og hjulene. Dette er veldig energieffektivt, og vedlikehold begrenser seg til å skifte olje. Hondas kraftoverføringer gjør det mulig å kjøre med stor presisjon på lave turtall.

Å skifte mellom to- og firehjulstrekk, for best komfort eller optimal fremkommelighet, gjøres enkelt med en spak eller et trykk på en knapp – avhengig av modell. Samtlige modeller for det norske markedet er utstyrte med hengerfeste. Effektiv drivstoffinnsprøytning gjør motoren veldig lettstartet i alle posisjoner og temperaturer. Den gir også en myk og fin gassrespons. Drivstoffinnsprøytningen og den mekaniske kraftoverføringen gjør Honda ATV-er til markedets mest drivstofføkonomiske terrengkjøretøy. De er dessuten veldig servicevennlige, noe som gir deg lave service- og vedlikeholdskostnader.

Profesjonell kvalitet

Det er forskjell på lekemaskiner og ekte arbeidskjøretøy som opprinnelig var konstruert til å bære tunge belastninger, og ikke bare ren fornøyelse. Det er akkurat der Honda skiller seg ut. Ved å tilby maskiner som virkelig tåler et hardt liv, og som fungerer i all slags vær uansett underlag.

5-års garanti

Et bevis på Hondas profesjonelle kvalitet er vår 5 års/500 timer garanti. Denne gjelder selv ved rent profesjonelt bruk. Det du må sørge for er normal pleie og at du utfører service på et autorisert verksted med normale intervaller.

Første ATV i verden med DCT-kasse

Da Honda lanserte DCT-kasse på sine motorsykler var de blant de første i verden. Nå gjentar de nyheten – denne gang på ATV. DCT står for Dual Clutch Transmission og innebærer at girkassen er utstyrt med dobbel clutch, som på mange av dagens biler. Den første clutchen tar hånd om gir 1, 3 og 5, mens den andre server gir 2, 4 og 6. Det fiffige med dette systemet er at neste gir alltid er klart, og overgangen mellom de to clutchene ivaretas elektronisk. Fordelen blir at giringen skjer betydelig raskere enn du klarer med en manuell girkasse, og at bensinforbruket i de fleste tilfeller blir lavere sammenlignet med manuelle kasser. Systemet garanterer dessuten rask og sømløs giring uten å miste drivkraft ved girbytte. Maskinen opererer således alltid med riktig utveksling og turtall uansett om det slepes tung last eller kjøres uten last – og den har riktig motorbrems. Samtidig gir automatgiret deg mulighet til å ha fullt fokus på veien foran deg. Under drift er DCT-systemet veldig behagelig og ekstremt enkelt å bruke.

– Mange som venter på dette

Henning Haug driver ATV Motor i Mysen. Han solgte Honda forrige gang de var tilgjengelige i Norge, nå ser han fram til at de nye ATV-ene kommer.

– Honda-kundene har ventet lenge på å få tilbake maskinene i Norge. Kundene kjenner kvaliteten til Honda og vet at den får de ikke hos andre merker. Honda ATV er driftssikre, lojale og gode arbeidsmaskiner som er brukbare til alt mulig.

Hva er det Honda er mest kjent for?

– Kvalitet og driftssikkerhet. Det gjør at de går år etter år. Derfor er de billige å eie, billige i drift og har rimelig service sammenliknet med konkurrerende merker.

Henning Haug

Hvem er den klassiske Honda-kunden?

– Det er både bedrifter og vanlige privatpersoner som vet hva Honda-kvalitet står for. Mange har allerede Honda-bil, -motorsykkel, -gressklipper osv. De vet at Honda betyr kvalitet. Så disse ATV-ene er et godt kjøp for vaktmestere, bønder, fiskere, jaktlag, snekkere som bygger hytter osv.

– Honda er kjent for kvalitet og driftfssikkerhet, sier Henning Haug som driver ATV Motor.

Honda ATV til salgs hos utvalgte forhandlere i mai

Det vil være en rekke forhandler over hele landet som både selger og har service på Honda ATV. Komplett oversikt finner du her. Det første partiet med ATV-er har allerede kommet til landet, så her er det førstemann til mølla og kort leveringstid.