Publisert

Test: Honda ATV på elgjakt

Vi har testet Honda ATV i myr og ulendt terreng. Består den testen og duger den på elgjakt? Her får du resultatet.

Det store spørsmålet var om en ATV kunne gjøre jobben med å frakte ut en tung elg gjennom myr, ulendt terreng, over bekker og gjennom kratt. På Lygnasæter ved Brandbu ble Honda med jaktlaget til Bjørn Vestengen.

Se filmen der Honda ATV testes på elgjakt

Smidig og sterk med førsteklasses fremkommerlighet

Vanligvis har jaktlag en jernhest som gjør jobben. Men dette er en tung og manuell prosess. Med Honda ATV kommer du deg frem, uansett terreng, på en raskere og mer effektiv måte. Honda ATV-modeller er kjent over hele verden for sin arbeidskapasitet og tåleevne. Dette vil jaktlaget nyte godt av – når du befinner deg langt til skogs må du kunne stole på kjøretøyet ditt. Og du kan stole på Honda.

I filmen over ser du Honda TRX520FA6. Den har både to- og firehjulstrekk du enkelt skifter mellom. Dermed har du ekstra trekkraft ved behov. Med DCT-kasse slipper du å tenke på giring mens du manvøvrer deg fram i terrenget. Du kan beholde fokuset på underlaget. Motoren er plassert i lengderetningen slik at du får et lavt tyngdepunkt, noe som gir stabilitet og komfortabel kjøring.

Honda ATV er jaktlagets beste hjelper

  • Kraftig hengerfeste med slepekapasitet på inntil 450 kg
  • Et stort utvalg ekstrautstyr som henger med kran og vinsj til elgjakta
  • Mulighet for feste til rifle
  • Elektrisk vinsj med fjernkontroll
  • Eksepsjonelt liten svingradius
  • Kjørestilling tilpasset sjåfører i alle størrelser

Lurer du på om det er tillatt med ATV-kjøring i utmark?

I følge Motorferdselsloven §4 er det tillatt etter avtale med grunneier. Pass på å sette opp denne avtalen slik at dere får tillatelse til kjøring i utmark for frakt av jaktbytte.