Honda DCT system

Fremtidens kjøreopplevelse!
Honda DCT er utviklet for at livet på to hjul skal nytes. Ved å kombinere det beste fra to verdener, får du en helt ny girkasse med presis elektronisk giring kombinert med responsen til manuell giring. DCT gjør det rett og slett morsommere å kjøre motorsykkel.

Hva er Honda DCT?

DCT står for Dual Clutch Transmission og er en unik teknologi utviklet av Honda. Det består av et clutchsystem som automatisk skifter gir, men samtidig beholder akselerasjonsevnen til manuell giring. DCT består av to clutcher – én for 1., 3. og 5. gir og én for 2., 4. og 4. gir. Honda DCT kommer med flere ferdigprogrammerte kjøremoduser tilpasset ulik kjørestil i tillegg til mulighet for overstyring med manuell giring.

Se et utvalg av våre DCT motorsykler:

Frihet til å nyte!
Siden DCT ble lansert i 2010, er teknologien utviklet og finslipt slik at den i dag er mer stillegående og smidig enn noensinne. Siden du ikke behøver å tenke på kløtsj i det hele tatt, kan du fokusere på veien – og kjøregleden.

Jan Grimsgård foran Honda Africa Twin DCT

– Alle vil velge DCT

– Norske motorsyklister er som bilistene var da automatgiret kom på bil – skeptiske. Da sa man at uten giring kjører man ikke ordentlig bil. I dag er det ingen som vurderer å kjøpe ny bil med manuelt gir. Vi tok en prat med Jan Grimsgård som i løpet av ti år har lagt bak seg 200 000 km på Honda DCT.

Noen fordeler ved DCT

Få de siste nyhetene fra Honda!