Publisert

Et vellykket sjømåltid

Å lage mat mens båten ruller på bølgene er ikke alltid like enkelt, men av og til likevel påkrevd. I bølger motvirker du sjøsyke hos kokken med frisk luft, det vil si at byssa bør være nær døråpningen.

Maten må helst være så enkel av kokken bruker minst mulig tid over grytene – her er det altså ikke snakk om en treretters.

Et sjømåltid bør være enkelt, og helst tilberedes på forhånd. Ekstra fint er det om maten og tilbehør passer ned i en piknikkurv eller kjølebag.

Tips og råd for god smak i båt

Her er våre beste tips for et vellykket måltid til sjøs.

  • Forberedelser er viktig for et godt sjømåltid. Kutt opp, kok og stek det som kan tilberedes på forhånd. Pakk det med deg i lufttette bokser. Dette kan du gjøre med blant annet hjemmelaget potetsalat, salat, grillspyd og fisk i folie.
  • Det enkle sjømåltid er ofte det beste. Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid. Legg laks, sopp og purreløk i sølvfolie, krydre etter eget ønske, hell over litt olje og pakk det sammen. Legg det på grillen og vips du har et fantastisk måltid!
  • Reker er perfekt sjømåltid! Reker kan brukes både på smørbrød og i salat. Skrell rekene hjemme og legg de i en frysebagg så holder de seg friske og du unngår søl i båten.
  • Pakkeliste. Selv om det meste er forberedt hjemme kan bestikk, tallerken, glass, tørkepapir, plastposer til rester og søppel og kniv komme godt med.

God tur!

Kilde: Kellox, Båtmagasinet

Relaterte
artikler