Publisert

Ny prototype fra Tohatsu – 4.0kW elektrisk påhengsmotor

Japans eldste produsent av utenbordsmotorer, Tohatsu Corporation, viste frem sin prototype på en 4.0kW elektrisk utenbordsmotor på Miami International Boat Show 2024.

Den elektriske utenbordsmotoren på 4.0kW er designet og utviklet av Tohatsu Corporation, med estimert lansering i 2025.

«Vi er begeistret for å kunne introdusere Tohatsus elektriske fremdriftsserie», sa presidenten i Tohatsu Corporation, Isami Hyuga. «Vår elektriske fremdriftsserie vil i år starte med den 6.0kW elektriske utenbordsmotoren laget i samarbeid med Ilmor Marine. Den elektriske utenbordsmotoren på 4.0kW vil komme i 2025. Tohatsu er forpliktet til å levere et bærekraftig produktsortiment, og vi ser nå frem til å inkludere elektriske utenbordsmotorer.»

Tohatsu har spesialisert seg på design og produksjon av utenbordsmotorer siden 1956 og har over 100 års ingeniørerfaring for å kunne produsere de mest pålitelige og brukervennlige produktene.

Den kommende Tohatsu 4.0kW elektriske utenbordsmotoren vil være designet for å produsere liknende akselerasjon som en Tohatsu 4-takts 8hk utenbordsmotor. Det er planlagt å kunne tilby motoren med rorkult eller fjernstyring, med mulighet for kort stamme, lang stamme og ultra-lang stamme for ulike båttyper.

Motoren vil være designet og utviklet til å være så brukervennlig som mulig i drift. Rorkult-modellen vil ha gir- og gasshåndtak for intuitivt bruk. En LED-indikator som er plassert foran på motordekslet vil vise batterinivå og advarsler, og en innebygd fullfarget LCD-skjerm i rorkulten vil vise batterinivå, kjørehastighet, gjenværende distanse og driftstimer. Hver del vil være designet med samme fokus på kvalitet, holdbarhet og pålitelighet som alle Tohatsu sine produkter.

Tohatsus 4.0kW elektriske utenbordsmotor ble presentert på Miami International Boat Show 2024 og er planlagt å være tilgjengelig for det norske markedet i 2025.

Om Kellox og Tohatsu:

Kellox er Norges største importør av MC og MC-utstyr – og en ledende aktør innen båter og påhengsmotorer. Kellox ble grunnlagt i 1950 og er en av Norges eldste og mest anerkjente importører av motoriserte produkter til lands og til vanns. Alle våre produkter møter de høyeste krav til brukervennlighet, sikkerhet og miljø. Kellox har importert og distribuert Tohatsu påhengsmotorer til det norske markedet siden 1975, og de senere årene har vi også utvidet vår virksomhet til å inkludere distribusjon av Tohatsu i både Sverige og Danmark.


Relaterte
artikler