Publisert

Hondas første V8-motor – nye Honda Marine BF350 lansert på Genoa Boat Show

I en verdenspremiere har Honda Marine avduket sin første V8 påhengsmotor, BF350, på den store internasjonale båtmessen i Italia.

Gjennom en rekke teknologiske funksjoner vil nye BF350 redefinere høy ytelses påhengsmotorer, og tilby den mest formidable kraften til nå fra en Honda utenbordsmotor. Hondas anerkjente kvalitet sikrer en perfekt balanse mellom pålitelighet og ytelse.

– Å nå kunne tilby en motor med 350 hestekrefter er en svært viktig utvikling for Honda Marine. Denne motoren demonstrerer Hondas forpliktelse til å forbedre kundeopplevelsen gjennom vår presisjonsteknikk og innovasjon, sier Katsuhisa Okuda, Chief Officer og President, Honda Motor Europe.

– Vi har store forventninger til den helt nyutviklede og etterlengtede Honda BF350, en motor som er en svært viktig utvikling for Honda Marine og for våre kunder. Vi vet av erfaring at Honda innfrir sine forpliktelser til økt kundeopplevelse gjennom kvalitet og innovasjon, og denne nyutviklede V8 motoren er intet unntak. Vi gleder oss å vise frem denne for både kunder og båtbyggere, sier Per-Anton Vinje, administrerende direktør i AS Kellox.

BF350 drives av en 60-graders 5-liters V8-motor med VTEC™-teknologi (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control). Den nye BF350 genererer imponerende lite støy og vibrasjoner. Samtidig leverer den en ny særegen, rik lyd og spennende ytelse – med hver funksjon utviklet for å berike båtopplevelsen. 

Honda Marine BF350 kommer med et nytt distinkt design; en slank silhuett som harmonerer godt med vannet. Innkapslet i fargene Aquamarine Silver eller Grand Prix White, er begge design preget med tredimensjonale forkrommede logoer og detaljer som passer til den sterke premium-utstrålingen.

Teknologien

Denne 5-liters V8-motoren tilbyr den mest formidable kraften blant våre utenbordsmotorer. BF350 starter i BLAST™-modus (Boosted Low Speed Torque), som gir øyeblikkelig og kraftig akselerasjon. Ved konstante hastigheter vil ECOmo aktiveres, hvor motorens drivstoffoptimaliseringssystem vil redusere drivstofforbruket når det er mulig. Når ekstra kraft er nødvendig, vil VTEC™ øke toppeffekten og gi en kraftig akselerasjon.

Hondas VTEC™-teknologi gir en unik blanding av kraft og dreiemoment, og optimaliserer ytelsen ved høyt turtallsområde – og er allerede velprøvd på motorene BF250, 225,150 og 100.

Ytelsen

Nye BF350 har også en rekke smarte funksjoner for å forbedre opplevelsen og øke brukervennligheten. Dette inkluderer Cruise Control, Tilt Limit og Trim Support.

Cruise Control-funksjonen gir jevn kjøring ved å utvide det adaptive hastighetsområdet til den konvensjonelle trolling-kontrollfunksjonen. Velg Cruise Control på instrumenteringen og juster marsjfarten med kontrollspaken når du ønsker det.

Tilt Limit har en fastsatt trimvinkel for å unngå manuell trimming av motoren når man legger til. Trykk på knappen og motoren vinkler seg automatisk til forhåndsinnstilt høyde for å unngå riper på båten eller motoren. Automatisk tilt gir føreren en automatisk full tilt ved et dobbelttrykk på knappen.

Trim Support har tre justerbare forhåndsinnstillinger for å automatisk trimme motoren slik at båten planer optimalt samtidig som det hjelper med drivstofføkonomi. Den integrerte O2-sensoren justerer drivstofforbruket basert på oksygennivået fra eksosgassen. Dermed blir forbrenningseffektiviteten optimert. Både Trim Support og O2-sensoren er konstruert for å optimalisere drivstofforbruket uten å gå på bekostning av motorytelsen.

Til V8-påhengsmotoren følger den helt nye BF350-kontrollboksen. Kontrollboksen kommer i en ergonomisk form for å støtte ulike grep og operasjoner. Den har et intuitivt 5-knappers multifunksjonspanel, og en nøytral posisjonsindikator med høy synlighet – alt har en utførelse i skinn for eksepsjonell komfort. Med iST (Intelligent Shift and Throttle) får man presis elektronisk motorrespons for å kunne kontrollere flere motorer med en enkelt spak. Dette gir enkel betjening for et jevnt og stressfritt båtliv.

BF350 kombinerer komfort og ytelse, og er en teknologisk avansert påhengsmotor beregnet for optimal brukeropplevelse gjennom presisjonsutvikling. Høy ytelse på alle mulige måter – BF350 er Honda Marines største prestasjon til nå.

For mer informasjon, kontakt Thomas Doherty, salgsansvarlig Honda Marine – AS Kellox, på [email protected]


Relaterte
artikler