Publisert

Min Honda: – For meg er Honda eventyr, frihet og moro

Foto: Daniel Dondorp

For de som har kjent på kallet fra veien, forstår man raskt at en motorsykkel er mer enn bare et kjøretøy – det er en livsstil, en lidenskap, og en uforlignelig følelse av frihet. Nylig tok vi en prat med Daniel Dondorp, en fersk MC-entusiast med et hjerte som banker ekstra for Honda. Nærmere sagt Honda CB500X 2021.

I sommer gjentok vi fjorårets suksess med å kåre sommerens beste MC-bilde i sosiale medier. Dondorp gikk seirende ut av konkurransen og sikret seg med det 1. premien, en Packtalk Edge JBL Single Honda. Det idylliske bildet fra en sen motorsykkeltur i Bergens gater var nok til å at vi måtte bli bedre kjent med mannen bak visiret.

Årets vinnerfoto i sommerkonkurransen. Foto: Daniel Dondorp

Kjærlighet ved første blikk

 En reise halvveis rundt jorden i ungdomsårene var det som først vekket MC-gnisten i ham. Følelsen av å følge veien og se hvor den tar deg, både gjennom byer og mer landlige strøk. Da motorsykkellappen endelig var i boks falt valget fort på Honda.

– Jeg er fascinert av Honda Super Cub, spesielt etter å ha sett videoene til Ed March på YouTube-kanalen «c90adventures». Da jeg skulle velge min første ordentlige motorsykkel, ønsket jeg en modell med konvensjonell girskifting. Derfor endte jeg opp med å velge en 2021 CB500X, forteller Dondorp og legger til:

– Etter min mening er dette den mest praktiske sykkelen. Den gir meg følelsen av å kunne utforske alt når jeg er på tur. Dersom Honda ikke kommer til å selge den nye CB350 Classic, som jeg gjerne vil prøve, i Norge vil jeg mest sannsynlig holde meg til CB500X´n mange år til.

– De bare funker

MC-entusiasten fra Bergen har en forkjærlighet for egen by, og kjører gjerne rundt på oppdagelsesferd i området.

– Jeg liker å kjøre for å finne ut hvor tilfeldige veier, som jeg ikke kjenner til enda, fører hen. Et spennende lite eventyr med meg og sykkelen min.

De lengste turene lar vente på seg, da den kjente tidsklemma stadig tar ham, men i fremtiden håper han å kunne ta med sin 2021 CB500X på langturer over flere dager. På spørsmål om hvorfor valget falt på Honda svarer han enkelt:

– Helt generelt? De bare funker!

32-åringen har en klar oppfordring til alle motorsyklister – erfarende som ferske:

– Du vet den veien du alltid har lurt på hvor går? Sett deg på sykkelen og finn det ut!

Honda CB500X

Eventyreren CB500X bringer crossover-eventyrstil til Hondas morsomme tosylindrede «lette mellomvekt»-trio. Det er en motorsykkel som fortsetter jobben med å være ekstremt kompetent og tilpasningsdyktig i bruk for et bredt utvalg av eiere.

CB500X passer til både bypendling og eventyrlystne helgeturer med sin komfortable kjørestilling og gode støtdemping. Sykkelen er lett å håndtere og er dessuten svært økonomisk med en tankkapasitet på 17,5 liter og lavt drivstofforbruk. Tilbehør som midtstøtte, vindavvisere, varmehåndtak, bagasjeløsninger og mer er tilgjengelige for 2023-utgaven.

Er du nysgjerrig på andre lignende modeller? Se vårt utvalg av A2-modeller med opp til 48 hester nedenfor!


Relaterte artikler

Honda Roadshow 2024 er snart på veien!

19. april starter Honda MC Roadshow – Norges største motorsykkelturné. Her kan du teste nyhetene for 2024. Hold av datoen når vi kommer til en forhandler nær deg.

Kellox har blitt Miljøfyrtårn-sertifisert

Som importør og distributør av motoriserte fritidsprodukter tar Kellox sitt miljøansvar på alvor. For Kellox er sertifiseringen en annerkjennelse på det strukturerte arbeidet som er lagt ned, og det motiverer til å fortsette arbeidet.